Martí Cateura i Sophie Giovane vencen a la Marathon Cup de Cambrils

21/04/2024
BTT

Martí Cateura i Sophie Giovane vencen a la Marathon Cup de Cambrils

Cambrils (Tarragonès) ha viscut aquest diumenge 21 d'abril una autèntica festa del Bike Marathon amb un ambient espectacular a la vora del mar. El sol ha estat protagonista a la segona cita de les Marathon Cup BTT, fent gaudir tots els ciclistes d'una jornada espectacular de ciclisme. A les 9.40h es donava la sortida a una nova edició de la Marathon Cup de Cambrils, en format XCM o XCP a dues distàncies de 60 o 46 quilòmetres.

El primer tram del recorregut llarg era un fals pla per estirar el grup i endinsar-se en seccions de senders dins del bosc. La prova aniria de menys a més i, amb el pas dels quilòmetres, el desnivell i les pujades amb gran pendent eren més pronunciades. Això ha creat una primera selecció, en la qual Xavier Pijuan (73 Factory BGTeam), Ever Alejandro (RR Bikers), Martí Cateura (RR Bikers) i Roger Ferrer (Cannondale ISB) han obert un petit espai respecte als seus perseguidors. Amb molt recorregut i desnivell per endavant, aquest ha estat el gran jutge de la jornada. En el moment crucial de la carrera, Pau Romero (73 Factory BGTeam) i Ismael Ventura (ESMTB) arribaven al grup capdavanter, que s'acabaria jugant la victòria fins a pocs metres de la meta. Martí Cateura ha atacat a pocs metres de l'arribada i ha aconseguit la victòria de la Marathon Cup de Cambrils amb un temps de 2h35:16. Pau Romero i Xavier Pijuan l'han acompanyat al podi amb la segona i tercera posició respectivament. 
 
En categoria femenina la francesa Sophie Giovane (VCM Urbanbike) ha sortit amb un fort ritme per deixar enrere tots els seus rivals i ha dominat la carrera d'inici a fi, arribant en solitari a meta i aconseguint la victòria amb un temps de 3h16:06. La segona plaça ha estat per a Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team) i Eva Elbaile (Osca la Màgia-Vulco) ha tancat el podi. Amb els resultats d'aquesta segona prova, Martí Cateura i Sophie Giovane també es situen com a nous líders de la Marathon Cup BTT.

La vila marinera de Cambrils, destinació reconeguda com a “Bike Destination”, ha acollit ciclistes nacionals i internacionals gràcies a la col·laboració del Patronat de Turisme de Cambrils. Ho ha fet en una zona i entorn ideal per al Mountain Bike i en una prova que ha servit per atorgar punts UCI. El campionat s'encamina ara cap a Vic, que el 25 de maig viurà la tercera prova de la Marathon Cup BTT. La capital osonenca gaudeix de gran tradició de ciclisme de muntanya i d'aquí a poc més d'un mes tornarà a acollir una prova internacional.

Foto: Ocisport