Sergey Malnev i Oriol Escolano triomfen en el Trofeu Vila de Gimenells del Club Ciclista Terraferma

21/04/2024

Més de 320 ciclistes van reunir-se aquest dissabte 20 d'abril a Gimenells (el Segrià) per la disputa del Trofeu Vila de Gimenells-Prats Advocats, prova amb què el Club Ciclista Terraferma doanva continuïtat donava continuïtat al seu critèrium organitzat el darrer 2023. En aquesta ocasió, a banda de la competició elit/sub23, que va brillar per terres lleidatanes en una prova puntuable per al rànquing nacional, la prova també va viure un èxit de participació amb la disputa de la sisena prova de la temporada de la Copa Catalana Màster masculina.

La matinal es va posar en marxa amb la cursa elit/sub23, prova integrada en el calendari nacional RFEC en categoria 1.12.5 que va comptar amb prop de 120 participants. Per davant un recorregut de 120 quilòmetres gràcies a les sis voltes al recorregut de 20 quilòmetres en línia amb sortida i arribada a Gimenells, que van propiciar una prova ràpida decidida en un esprint d'una setantena de ciclistes.

El rus Sergey Malnev (Maria Feira), un habitual del calendari català, va ser el més ràpid per endur-se la victòria, superant al català Albert Roca (Team MP Group), que després d'endur-se la victòria a l'inici de temporada al Trofeu Josep Florencio continua demostrant la seva velocitat en la seva temporada de debut en categoria sub23. El podi el va completar Denis Denisov (Penya Ciclista Baix Ebre) en tercera posició, deixant a les portes als locals Ricard Fitó (Illes Balears Arabay) i Aleix Sierra (CC Lleida-DPedros).

Posteriorment, era el torn de la prova màster, que havia omplert les seves 200 places de límit d'inscripció i que també vivia una cursa molt ràpida en els seus 80 quilòmetres de recorregut, amb quatre voltes al mateix circuit que la prova elit. Novament la prova es resoldria en un nombrós esprint, en què la victòria era per al màster 30 Oriol Escolano (GR Bikes Grupo El Reloj), superat pel vencedor màster 40 Carlos Lapuerta (ProTourBCN) i el màster 50 Anthony Doyle (L'Équipier Cycling Team), mentre que el triomf en categoria màster 60 era per a l'incombustible Salvador Gálvez (Galvesport Club Ciclista).

El calendari català de carretera elit/sub23 continuarà el pròxim cap de setmana amb una de les seves proves insígnia dins les Grans Clàssiques, el Gran Premi d'Òdena del pròxim diumenge 28 d'abril. Una setmana més haurà d'esperar el pilot màster, que el dissabte 4 de maig viurà l'estrena del 1r Gran Premi Sant Andreu de Llavaneres.