La Copa Catalana de Gravel viu la seva jornada més ràpida a Agramunt

20/05/2024
Competició

La Copa Catalana de Gravel viu la seva jornada més ràpida a Agramunt

Aquest dissabte 18 de maig, la Copa Catalana de Gravel que aquest 2024 estrena format competitiu vivia la tercera prova puntubale a la Flanders Gravel Race disputada a Agramunt (l'Urgell) sota l'organització del club Cyclocat. Amb prop de 150 participants, uns 120 en la prova competitiva, en una jornada que tenia oferia la Flanders Gravel Ride com a sortida no competitiva amb els mateixos recorreguts, la diferent proporció entre quilòmetres i desnivell respecte a les proves de Bescanó i Prats de Lluçanès va provocar una cursa molt diferent a Agramunt,.

La Flanders Gravel Race va deparar una prova molt ràpida, en una línia semblant al recorregut que s'espera en el Mundial de Gravel que aquest 2024 es disputarà justament a Flandes (Bèlgica), amb la formació de grups que rodaven ràpidament amb petits pilots. Xavier Jové Riart (Massi) i Vanessa Serrano (Santvi Club Esportiu) van ser els vencedors elit en una prova de 126 quilòmetres amb prop de 700 metres de desnivell positiu per a elits, sub23 i màster 30 i un de 97 quilòmetres i 475 metres de desnivell positiu per a les categories màster 40, 50 i 60.Un gran èxit per a la primera edició de la prova, que va deixar una sensació molt bona entre els participants, amb un recorregut espectacular per l'Urgell.

Els dos amb la tercera posició a Agramunt, tant Marc Romero (BG Team-73 Factory), que va patir una punxada quan formava part del grup capdavanter, com Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team) mantenen el liderat de la Copa Catalana de Gravel després d'aquestes tres proves inicials. Un campionat que es tancarà el segon cap de setmana de setembre a la 1a edició de la X-Treme Gravel Sant Vicenç dels Horts.

Flanders Gravel Race Agramunt - Copa Catalana Gravel

Elit masculí:

  1. Xavier Jové Riart (Massi) 3:42:47
  2. Oscar Cabanas (Controlpack) 3:42:48
  3. Marc Romero (BG Team-73 Factory) 3:44:54

Elit femení:

  1. Vanessa Serrano (Santvi Club Esportiu) 4:13:57
  2. Emma Ortiz (ProTourBCN) 4:16:52
  3. Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team) 4:22:20
  • Sub23: Marc Valldosera (Miami-Megabici) i Laia Gómez (Andona)
  • Màster 30: Joan Font i Maria Ferré (Cyclocat)
  • Màster 40: José Félix Talledo (Furore Cycling Club) i Marta Navarro (3HM Club Esportiu)
  • Màster 50: Oriol Ferran (Agrupació Ciclista Sant Just) i Núria Lauco (Republik Bikes)
  • Màster 60: Xavier Benet (Trèvol Bikesports)
  • Més classificacions, a Cronotime.