20 ciclistes comencen el curs als Centres de Tecnificació i Alt Rendiment de la FCC

19/09/2019
Federació

20 ciclistes comencen el curs als Centres de Tecnificació i Alt Rendiment de la FCC

La Federació Catalana de Ciclisme, amb el suport del Consell Català de l’Esport, continuen apostant per la formació acadèmica i esportiva dels joves ciclistes. Aquesta setmana ja s’han posat en marxa tots els Centres de Tecnificació i d’Alt Rendiment de la FCC per aquest nou curs acadèmic 2019/20, amb un total de 20 ciclistes becats repartits en quatre centres.

CTE Ripoll
El Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès, comptarà amb 9 ciclistes interns. Tots ells estudiaran ESO i Batxillerat al INS Abat Oliba de la localitat de Ripoll. Gràcies també a la implicació de l’Ajuntament de Ripoll, els ciclistes podran gaudir de les instal·lacions esportives de l’Avellaneda, la piscina municipal, el camp de trial i la recent estrenada zona del Pump Truck, que aquest any acollirà una Escola de ciclisme a la localitat de Ripoll. Els tècnics Dani Parramon i Carles Torrent comptaran amb els següents ciclistes:
TRIAL:                                                 Fons (ruta i pista):
Guillem Oliver                                    Artur Dufour   
Martí Riera                                          Eloi Salas            
Martí Vayreda                                     Bernat Tarrés
                                                           Pau Torrent
                                                           Marcel Pallarès
                                                           Martí Hidalgo

CTE Esplugues-Blume
El Centre de Tecnificació d’Esplugues, compta amb la Residència Blume i les seves instal·lacions esportives. Tots els esportistes residents estudien ESO i/o Batxillerat al INS Joaquim Blume i entrenen al Velòdrom d’Horta Miquel Poblet. Aquest centre ja s’ha convertit en el referent de tecnificació per al ciclisme en pista, amb el tècnic Jaume Mas que comptarà per aquest curs amb 6 ciclistes:

  • Axier Casado, Carolina Miranda, Marc Giné, Citali Pareja, Joan Pazos i David Peñaranda.

CTE Lleida Vila-sana
El BMX continua en el que serà el seu tercer any, en el Centre de Tecnificació de Lleida/Vila-sana. La FCC hi tindrà dos riders becats i interns a la Residència Sant Anastasi de Lleida, i que estudiaran en el Institut Joan Oró de la mateixa localitat. Els entrenaments es duran a terme en el circuit de BMX de Vila-sana i les instal·lacions esportives del INEF de Lleida.
El tècnic Ian Hiniestrosa, treballarà amb els dos becats: 

  • Griselda Artigas i Xavier Moreno.

CAR Banyoles
El Centre d’Alt Rendiment de Banyoles, iniciarà el curs Universitari 2019/20, amb tres ciclistes becats. El CAR de Banyoles es un Centre reconegut pel Consejo Superior de Deportes, i beca a esportistes d’elit de tot l’estat en els esports de rem, ciclisme i triatló. Els becats residents compaginen entrenaments amb estudis Universitaris. És el segon any que la FCC hi té ciclistes becats, i el tècnic Josep Codinach treballarà amb 3 esportistes de la disciplina de ruta:

  • Mireia Trias  (2n any de Medicina a la Universitat de Girona)
  • Ariana Gilabert (2n any de CAFE a a EUNCET de Salt)
  • Marc Brustenga (1r any de CAFE a la EUNCET de Salt)

Fotografia: Natascha Chekannikova (www.natascha.es)