Bernat Guàrdia i Myriam Nicole guanyadors al descens de Maçanet de Cabrenys

06/05/2013
Federació

El passat cap de setmana 4 i 5 de maig la localitat altempordanesa de Maçanet de Cabrenys va acollir la tercera prova puntuable per al Campionat DH Challenge.
Corredors vinguts de França, Andorra, el País Basc, les Illes Canàries, així com d'arreu del territori Català, van  poder gaudir d'un recorregut  de nivell. Zones ràpides amb construccions artificials amb corbes peraltades i salts, i zones més tècniques amb pedra van ser del gust de la majoria dels participants entre els quals cal destacar la presència d'autèntics especialistes de la disciplina com són Edgar Carballo (VADEBICIS) i  Myriam Nicole (COMENÇAL) o els vigents campions d'Espanya: Bernat Guàrdia (INTENSE/GOPRO) i Victòria Hernandez (Club BTT els Senglanassos).
Al dissabte els entrenaments oficials van començar amb total normalitat i sota una climatologia favorable. Ni pluja ni vent. No obstant, a mesura que avançava el dia el vent va començar a bufar encara que no va suposar cap inconvenient per al desenvolupament dels entrenaments oficials.
El diumenge  la climatologia fou més adversa. Un vent  fort i ratxejat va portar al Club BTT els Senglanassos, organitzador de la prova, a tancar l'espectacular salt de meta per motius de seguretat.
Durant la primera baixada cronometrada diversos corredors punters van acusar problemes tècnics o caigudes sent tant sols tres corredors, Bernat Guàrdia (INTENSE/GOPRO) 2:15:843, Thibaut Ruffin ( C.L.I.C. VTT) 2:16:106,  i el junior de primer any Ferran Jorba (EVIL-XMS) 2:19:418, els que aconseguien superar la barrera dels  2min 20segons.
Al llarg de la segona màniga molts corredors van aconseguir reduir les seves marques. Els  canaris Edgar Carballo i Gabriel Yeray Vargas (Club Ciclista VADEBICIS) malgrat millorar en 10 segons el temps respecte la primera màniga no va ser suficient per pujar al podi elit. Així doncs,  Bernat Guàrdia (INTENSE/GOPRO) valent-se del temps de la primera màniga (2:15:843) va alçar-se amb la victòria per davant  del francesos Thiabaut Ruffin ( C.L.I.C. VTT) 2:16:036 i Rudy Cabirou ( CSO MILLAU) 2:18:630.
En categoria fèmines la corredora internacional de Començal  Myriam Nicole va imposar la seva condició de favorita amb un temps de 2:39:818. El segon i tercer lloc va estar molt més disputat. L'escalenca  Victòria Hernandez (Club BTT els Senglanassos)  amb un temps de 2:51:102 va superar a la francesa Vicktoria Gimenez (Roigo Racing Team) 2:51:959.
Respecte a la categoria júnior destacar l'alt nivell mostrat pels corredors catalans Ferran Jorba (EVIL-XMS) i Daniel Algarra (INTENSE/GOPRO) que més enllà d’ ocupar la primera i segona posició respectivament van aconseguir una remarcable classificació scratch. Jorba amb un temps de 2:17:616 va aconseguir avantatjar a Algarra per un segon, i en el francès Martin Jouet (VTT 4X DE COMBES) en 5 segons.
Alex Marin (FOX) amb un temps de 2:21:454 va superar de forma clara a Issac Perich i Alex Lagmich (LA TRIBU BTT FORALLAC C.C) entrant dins el top 10 scratch i aconseguint la victòria en cadets.
En categoria master 30 Joan Vicente (VILA BIKE - LA POMA) amb un temps de 2:29:971 va imposar-se per davant de Iban Gimenez (GAVARRES BIKE, CLUB) i Marti Payas (MAXIM JORBA BIKES SCA) mentre que Ramón Figueres del Moto club Igualada aconseguia la victòria  entre els més veterans en màster 40.

Informació: Joan Molas