Marc Román i Mariona Calvis, campions d'Espanya júnior de BMX

27/10/2021
BMX

Aquest darrer cap de setmana, Almuñécar (Granada) va ser l’escenari de la disputa del Campionat d’Espanya BMX 2021, en què la selecció catalana va signar una actuació molt satisfactòria encapçalada pels títols júniors de Marc Román i Mariona Calvis que van portar a l’equip dirigir per Félix Martín a pujar al podi com a segon millor classificat.

Com recorda el seleccionador, l’equip va tornar "molt content amb el rendiment" del circuit andalús, ja que "dels 14 seleccionats, tots van passar les classificatòries i 13 van arribar a la final". A banda de les victòries de Román i Calvis, les medalles de Gabriel Avellaneda (bronze júnior) i Adrián Mesa (bronze cadet) donen fe de la projecció del BMX català.

En les competicions de dissabte, Saúl Conde era 4t a la final elit/sub23 masculina en què Ángel Daniel Sánchez certificava el seu títol absolut. Una final en què l’altre representant català, Ian Hiniestrosa, va partir una caiguda que va obligar a la seva evacuació a l’hospital, per sort sense conseqüències greus.

Les grans notícies van venir a les curses júniors, amb el títol estatal de Marc Román, amb Gabriel Avellaneda aconseguint la medalla de bronze en una final amb majoria catalana, que es completava amb el 4t lloc d’Ian Morillo i la 6ª posició de Miquel Hernández. Per la seva banda, la final júnior femenina es resolia amb victòria de la vigent campiona catalana Mariona Calvis.

En la resta de categories, hi destaca el bronze d’Adrián Mesa en la cursa cadet que guanyava Alejandro García, i on Rubén Cañizares era 6è. Per a seva banda, seguint amb els cadets,a la final femenina, Jana Román era 4ª. Completaven la participació arribant a la final infantil Axel Moreno 4t i Sergio Morillo, a banda del 7è lloc Berta Martínez a la final femenina.

Al calendari BMX català del 2021 encara li quedaran dues cites amb el Trofeu Generalitat de Sant Andreu de la Barca i la tradicional cursa nadalenca del BMX Terrassa.