Desena edició del Down Town Lleida

09/10/2017
BTT Descens

Desena edició del Down Town Lleida

El Down Town Lleida s’ha convertit un any més en un veritable espectacle davant de milers de persones que han presenciat aquest esport extrem al centre de la capital del Segrià.
 
El corredor de Brasil Wallace Miranda (Fox Chaoyang) s’ha imposat a la prova amb un excepcional temps de 1’47”876 per davant de Pol Romero (The bike Village) i David Acedo (Premià de Dalt)
En categoría fèmines, la corredora gallega Rosi Martinez (Condado Bike) ha estat la vencedora amb un temps de 2’22”095, seguida de Cristina Urgell (Penya Colomina) i Ares Masip (Penya Colomina). En la categoria Sots 23 la victòria ha estat per Jordi Simó (CC Terres de Lleida) amb un temps de 1,52"564 i Cristina Urgell (Penya Colomina) amb 2,26"047 i en categoria Júnior ha estat Eduard Simó (CC Terres de Lleida) parant el crono a 1,54"633.

La prova ha constat d’una màniga cronometrada classificatòria, en que el temps més ràpid la marcat Pol Romero, però a la màniga final  Wallace Miranda, ha apretat l’accelerador i s’ha imposat a Pol Romero,  vencedor del 2016, per poc més d’un segon.

Alguns dels millors especialistes a nivell munidal han pres part en aquest descens extrem amb sortida al Castell de la Suda, passant per la Seu Vella i diferents carrers del casc antic, fins a completar els 1’5km de distància. En aquest recorregut han superat diferents obstacles, grans salts, baixades d’escales i la lluita contra el cronòmetre.

La prova que ha transcoregut pels carrers més emblemàtics del casc antic, han estat en tot moment plens d’un públic entusiasta gaudint d’una jornada amb un temps explèndit.

Aquesta edició ha estat un edició especial ja que la organització a carrec de la Penya Ciclista Colomina i Ocisport celebrava la 10ª edició d’un descens urbà, que està ja, dins el calendari Internacional de la UCI i que s’ha fet un lloc entre les millors proves d’aquesta especialitat com Barcelona, Lisboa, Sao Paulo, París o Valparaiso.

El Sr. Pep Roca, president de la penya Ciclista Colomina, ha fet una especial valoració d’aquesta 10ª edició, “mostrant la seva satisfacció per ser una prova pionera i que ha dia d’avui és reconeguda arreu del món”.
 
Font imatge: @joanllimi