Resum dels Campionats de Catalunya de Four Cross

16/11/2006
DHi

El Club BTT Premià de Dalt i l?Ajuntament de Premià de Dalt van organitzar el passat 5 de novembre al BikePark La Poma aquesta competició, complint amb escreix les expectatives marcades, tant de participació com d?espectadors. A l?anterior ocasió, per l?Open d?Espanya van participar un total de 49 corredors, i en aquesta ocasió van ser 87 els participants, malgrat de restringir-se la participació a majors de 9 anys, i estar tots competint solament, com marca la normativa de la Federació de Ciclisme, en 2 categories de Homes i Dones federats. En aquest cas el club va incloure la categoria de Promoció per permetre la iniciació a molts practicants.

Endinsant-nos en la cursa, les classificatòries individuals van marcar els quadres eliminatoris entre corredors, i el millor temps en Homes federats va ser per a Pascual Canals amb un temps de 36.95 segons, seguit de Carles Barcons (37.30 seg), José Carlos Bartolomé (37.93 seg.) i de Joaquin Carrasco (37.97 seg.). La inscripció només de tres noies a la categoria Femenina, assegurava el podi a totes elles, però el millor temps a les classificatòries va ser a per a la corredora de LTM Racing, Flori Barea amb 50.70 segons, seguida només a 0.03 segons per Judit Soriano de BDN Bikes. Tercera va ser la joveneta corredora de Vilassar de Dalt del equip Corriol, Carla Adalid marcant uns 55.89 segons. A les classificatòries de Promoció, el millor temps va ser pel jove de Palafolls, Sergio Martín, marcant un crono de 37.79 segons, seguit de prop per Joan Moles amb un temps de 40.14 seg., i el tercer millor temps era per un local del BikePark, el corredor de Cabrils, Genis Hernández amb un 40.36 segons.

Les cronometrades individuals marcarien els 32 millors corredors que entraven als octaus de final de les categories Homes Federats (de un total de 35 inscrits) i de la categoria Promoció (amb 49 inscrits). També determinaria la posició de sortida per a la final de les 3 Fémines inscrites.

Arriba l?hora de la veritat, l?enfrontament dels 4 corredors a la mateixa pista. La potencia i velocitat a la caiguda de la tanca de sortida és en el FourCross casi el 50% de la cursa. L?entrada al primer revolt de dretes és determinant pel desenvolupament de la tanda, encara que el circuit de La Poma permetia passades inversemblants , la destresa dels pilots tancant traçades  i estrenyent les dents fins el final, deixava palesa qui podia arribar a la final i qui a un pas de la glòria. Aixa ho van demostrar els herois de la jornada, que passant octaus, quarts i semifinals arribaven a la final de Promoció. Tres d?aquests 4 grans de la jornada son corredors del BTT Premià de Dalt i de l?Escola del BikePark La Poma, capitanejada entre altres professors per Alfred Moreno. Els protagonistes locals de la final de Promoció van ser Carles L?Herever, Brandon Gil i Luca Leonardi, acompanyats per en Joan Moles. La caiguda de Joan al tercer peralte deixava en safata un celebradíssim podi local. Guanyador en Promoció va ser Luca Leonardi, seguit per Brandon Gil, tercer Carles L?Herever i en quarta posició Joan Moles. La final de consolació per la 5ª a 8ª plaça la van disputar Simone Caseta, Ferran Medall, Isaac Utrillo i Aleix Julià, quedant en aquest ordre a la classificació final.

La final de les Fémines alçava com a Campiona de Catalunya a Flori Barea, subcampiona a Judit Soriano i tercera a Carla Adalid, que recordem va participar també al 4X de Llinars quedant segona (només es van atrevir a participar-ne dues) i a la que li augurem un futur prometedor si segueix amb a progressió i il·lusió que està tenint amb aquest esport.

La gran final del dia, dels Homes federats va ser una lluita des de el primer revolt digna de gladiadors. L?explosiva sortida del experimentat Carles Barcons, deixava enrera per l?enfrontament als altres tres finalistes, Joaquin Carrasco, Pascual Canals i Alfred Moreno. Mentre Barcons agafada metres de distància després de la sortida del primer peralte, la lluita colze a colze entre Canals i Moreno no permetia a cap d?ells arribar al líder de la prova. Expectant aquesta lluita era Joaquin Carrasco, que fruit de una traçada oberta per part de Pascual Canals deixava a la cuneta a Alfred, permetent a Joaquim Carrasco entrar tercer després de Canals i un cop arribat primer en solitari Carles Barcons. Felicitar a Carles per aquest títol, que l?aixeca encara més com a gran especialista de la disciplina, tant del Dual com al FourCross.

Cal destacar la presencia com a speaker a Dídac Guardia, que juntament al seu germà Bernat i Javi Echevarria van alegrar la competició entre riures i bona musica. El sorteig de material de les marques com AXO i regals aportats per les botigues col·laboradores de Maresme Bikes, Tribike i Mountain Zone van portar joia a moles dels assistents que van col·laborar en la rifa organitzada pel club. L?organització vol transmetre l?agraïment a l?ajuntament de Premià de Dalt i a les marques col·laboradores, en especial a Veymar TOYOTA, a Supermercats Condis, Caixa Laietana i 2ruedasmtb.com, que cursa rera cursa donen el recolzament per fer-ho possible. També agraïments a Corriol per la seva inestimable ajuda en la infrastructura y personal.