600 ciclistes de 20 nacionalitats a la Girona MTB Challenge

20/03/2019
BTT

600 ciclistes de 20 nacionalitats a la Girona MTB Challenge

La Girona MTB Challenge, organitzada per Klassmark, donarà el tret de sortida aquest divendres a les 3 etapes previstes per l'edició 2019 de la prova, en la que prendran part 600 ciclistes de 20 nacionalitats diferents (italiana, britànica, suïssa, danesa, sueca, alemanya, irlandesa, holandesa, romanesa, polonesa, belga i francesa). La internacionalització de la prova es consolida amb participants d'Austràlia, Estats Units i fins i tot Sud-àfrica.

L'organització ofereix aquest any la possibilitat de competir només el dissabte i el diumenge en un format Weekend amb una classificació independent. No obstant això, la major part dels participants, mig miler, aposta per sortir a pedalar des de divendres i fer realitat els tres recorreguts proposats. Els ciclistes del format Classic, tres etapes, poden prendre part de la cursa de manera individual o per parelles. Els equips masculins, mixtes i femenins s'uniran a les categories absolutes i màsters.

Entre els ciclistes destacats que hi prendran part, Hansueli Stauffer (Team Bulls), Marc Stutzmann (Texpa Simplon Team), Adrià Noguera (Ferbikesprats.com), Oriol Colomé (Esteve Team) o Guillem Cassú (Radikal Bikes) en categoria masculina, i entre les fèmines Anna Ramirez (Jufre Vic ETB), Mónica Carrascosa (Bikezona) o Janette Solsona (Bici 3.0). 

L'epicentre de la prova serà el Parc de les Ribes del Ter, just al costat del pavelló de Girona-Fontajau, que serà el punt d'arribada i sortida de les tres etapes, evitant qualsevol desplaçament als participants.

Pel que fa a les etapes, el divendres s'frontar`à la primera de 58 quilòmetres i 1500 metres de desnivell positiu, amb un 80% de corriols, per conèixer la vida agrícola de la zona pedalant entre camps de conreu, però també entre la densa vegetació dels boscos gironins. El dissabte 23 viatjarem a l'ala oest de la ciutat per donar vida a l'etapa reina al llarg de 83 quilòmetres i 1700 metres de desnivell positiu. Les pujades més llargues i pronunciades de la jornada seran protagonistes en la primera meitat del recorregut, però a partir de l'equador de l'etapa el terreny es torna més juganer amb constants puges i baixes. Diumenge 24. Les Gavarres, a la part est de Girona, escenari de la darrera etapa de 55 quilòmetres i 1400 metres de desnivell positiu per a ser finisher de la Girona MTB Challenge. És l'etapa més curta, però també la que té les pujades més llargues i constants. 

Més informació

[Foto crèdits: Klassmark]