Altafulla, seu diumenge del Campionat de Catalunya BTT

03/06/2021
BTT

Altafulla, seu diumenge del Campionat de Catalunya BTT

El Campionat de Catalunya de BTT, en la modalitat olímpica de XCO (cross country olimpic) es disputarà aquest a Altafulla aquest diumenge 6 de juny. Una cita que serà una de les  més importants del calendari de muntanya català d'aquest 2021, que a més acollirà per primera vegada el Campionat de Catalunya per a e-bikes. Les categories des de cadet fins a màster es jugaran un títol català que l’agost passat acabava en mans de dos grans noms com Clàudia Galicia i el recentment seleccionat olímpic Jofre Cullell.

Altafulla ofereix un marc incomparable per a la celebració d'aquest campionat, es realitzarà al Turó al voltant de l'Ermita, en un circuit d'uns 5,9km i 190m de desnivell on els ciclistes realitzaran diverses voltes segons la categoria. L'organització compta a càrrec de l'Ajuntament d'Altafulla mà a mà amb el club ciclista del Bikepark Costa Daurada Torredembarra, amb Àngel Batlle al capdavant, organitzadors també del Campionat de Catalunya de Trial ara fa un mes

La organització defineix el traçat com un "circuit variat i intens, començant en una forta pujada per estirar el grup, unes corbes abans de la primera baixada, que ens aproparà a un parc en una part més relaxada i amb algun salt. A partir d’aquí, ja serà més estret i uns metres de pujada amb algun esgraó, continuant amb una baixada ràpida abans de la primera pujada llarga, en llosa de roca, molt tècnica, que s’obrirà en pista per tornar a entrar en un corriol amb diferents salts i una alternativa fàcil, una baixada tècnica i la pujada més forta del circuit, de menys de 100m però proper al 20% de desnivell, de terra i compromís en la tracció, per continuar pujant 200 metres més en corriol tècnic però amb menys desnivell, per acabar pista ample i un petit corriol abans d’arribar a meta".

La coordinadora de la comissió de BTT de la Federació Catalana de Ciclisme, Anna Villar, confirma que s’arriba al Campionat de Catalunya "amb moltes, ganes, amb un circuit molt treballat per part de l’organitzador, que ha fet una feinada netejant moltes zones, afegint-hi zones de salt i posant-hi molt de treball i estima. Esperem que surti un bon Campionat de Catalunya, amb gran participació i el temps també respecti", tot advertint que "tots els corredors es trobaran amb un circuit tècnic, molt físic, que anirà passant factura volta rere volta. Pot enganyar, perè té molta pedra i costa agafar ritme, farà que es vagin gastant molts esforços", apunta. 

A banda, Villar destaca la presència oficialment per primer any amb de la categoria de e-bikes oficialitzada. "Creiem que és una modalitat que està creixent. La setmana passada ja es van celebrar Campionats d’Espanya i creiem que és moment de tenir el seu propi Campionat. Aquest any l’hem fet coincidir amb el de rally per temes organitzatius i de protocols, però la intenció és que, a la llarga, tingui la seva pròpia data i la seva pròpia seu", explica la ex ciclista.

En els dos casos, les inscripcions tanquen aquest dijous a les 24h.