Banyoles arranca de nou amb èxit la Copa Catalana Internacional BTT

23/02/2020
BTT

Banyoles arranca de nou amb èxit la Copa Catalana Internacional BTT

La primera prova de la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point s'ha celebrat de nou a Banyoles amb un èxit a tots els nivells, amb més de 1000 participants de 35 països en totes les categories, molt nivell en totes les proves, i una gran afluència de públic.

La jornada de dissabte es van disputar les curses d'infantils, cadets i màsters, que obrien boca del gran plat fort de la jornada, la cursa de fèmines, en la que figuraven a la graella de sortida algunes de les millors especialistes mundials i sense cap favorita clara.
En un circuit de 6,5 km on les diferències acostumen a ser mínimes, la ciclista del Primaflor-Mondraker-Xsauce Rebecca McConnell atacava des de l'inici, intentant agafar marge amb les seves perseguidores. Per darrere, Annie Last (KMC-Orbea), la italiana Eva Lechner i unes sorprenents Evie Richards (Trek Factory Racing) i Haley Batten (Specialized Racing) seguien en el grup resistint l'alt ritme marcat. Lluny d'arronsar-se, la jove Batten atacava i nomes Richards i Keller (Swiss Cycling) es mantenien aferrades a la seva roda. La ciclista suïssa es va acabar desfondant i la batalla final va ser entre la britànica i la nord-americana. En una darrera volta fulgurant, Evie Richards despenjava les seves oponents i arribava pletòrica a línia de meta parant el crono en 1:23:16. Batten es conformava amb la segona posició i Last, que havia recuperat posicions, tancava el podi. Clàudia Galícia (Megamo) era la millor catalana entrant a la posició 19º.

Amb un any olímpic com és aquest 2020, la graella de sortida de la prova masculina era de luxe: Valero, Tempier, Sarrou, Avancini, Koretzky, Vader i una llarga llista d'outsiders a la victòria. Des de l'inici, el brasiler Henrique Avancini (Cannondale Factory Racing) agafava el liderat i seleccionava la cursa, amb els francesos Koretzky (KMC-Orbea) i Sarrou (Absolute Absalon - BMC), Litscher (KMC-Orbea) i Cullell (Megamo Factory Team) seguint-lo. Però era el triple vencedor a Banyoles Victor Koretzky qui tensava la corda per eliminar rivals, enduient-se a roda només a Avancini i Sarrou. A manca de dues voltes, però, només Avancini i Koretzky quedaven al davant, i finalment el brasiler i número 2 del rànquing UCI demostrava la seva vàlua amb un atac definitu que li donaria la victòria amb un marge de 37" sobre Koretzky i 45" sobre Sarrou. Cullell finalitzava 35º i 8è en categoria S23.

En categoria junior el suís Luke Wiedmann (Bike Team Solothurn) no ha tingut compassió dels seus rivals i s'ha imposat amb autoritat davant de Bayet (Garonne VTT) i Lindquist (Lapierre Sweden), mentre que entre les fèmines Olivia Onesti (Scott Creuseoxygene Guere) era la millor.

Els vencedors/es per categories van ser:

  • Cadets: Marta Cano (BG Team HTI) i Miquel Morales (La Torreta Bike)
  • Juniors: Olivia Onesti (Scott Creuseoxygene Guere) i Luke Wiedmann (Bike Team Solothurn)
  • S23: Haley Batten (Specialized Racing) i Christopher Blevins (Christopher Blevins)
  • Elits: Evie Richards (Trek Factory Racing) i Henrique Avancini (Cannondale Factory Racing)
  • M30: Ània Fontanet (Megamo Factrory Team) i Nicolas Ichard (VC Laissac)
  • M40: Sandra Santanyes (Trek Bicisport Sabadell) i Patxi Cia (Faster Wear Team CD)
  • M50: Francisco J. Salamero (Republik Bikes)
  • M60: Antonio Gomez (Pedal Sports CC)
  • Equips: KMC Orbea

Classificacions Banyoles

La propera cita de la Copa Catalana Internacional Biking Point serà a Corró d’Amunt el 9 de març.

[Foto crèdits: Anna Olea / Ocisport]