Becking aconsegueix la seva tercera VolCAT i Lisbygd s'estrena

17/04/2022
BTT

Becking aconsegueix la seva tercera VolCAT i Lisbygd s'estrena

L'holandès ha controlat la cursa en tot moment en una etapa que ha guanyat l'alemany Eisenbarth a l'esprint. Lisbygd torna a demostrar que era la més forta.

La 17a edició de la VolCAT by Continental ja és passat. Igualada ha tornat a ser escenari de quatre dies de BTT de gran nivell internacional en una cursa amb moments increïbles tant per als bikers professionals, com aquells amateurs, que com sempre se la marquen com a objectiu. El caràcter internacional de la prova és indubtable. Prova d'això són els Top 10 masculí i femení, que compten amb fins a dotze nacionalitats diferents.

Els senders i traçats VolCAT by Continental atreuen a ciclistes de tot el món, que ha coronat com a vencedors al neerlandès Hans Becking (Buff-Megamo Team), que aconseguia així el seu tercer triomf després de controlar la cursa en tot moment, mentre que la danesa Ann-Dorthe Lisbygd (DMK) aconseguia al seva primera victòria.
 
La carrera ha estat molt ràpida en la seva darrera etapa i s'ha rodat completament en un grup nombrós de favorits. L'equip Texpa Simplon ha controlat gran part de l'etapa, intentant despenjar al líder, Hans Becking del Buff Megamo Team. Si que han aconseguit deixar enrere al seu company de equip, Pruus. Becking sabia que no havia de cometre cap error per a assegurar-se la seva tercera Volcat by Continental. I amb l'experiència que atresora ha arribat a meta celebrant el seu triomf en la general. La disputa de l'etapa ha sigut molt més renyida, amb una batalla on ha estat gran protagonista el català Xavier Ariza (Corratec-Vic Sports Team), el vigent campió català de Marató, que ha fet una gran cursa fregant el triomf d'etapa i signant una gran 6ª posició final a la general.
 
En categoria femenina, la líder no ha deixat cap dubte i ha guanyat la VolCAT by Continental, guanyant l'etapa final amb un temps d'1.50:57. Bettina Janas i la catalana Anna Ramírez (Club Esportiu Mossos d'Esquadra) han tancat el podi de la jornada. Ramírez ha demostrat el seu nivell que la porta a ser entre d'altres vigent campiona europea d'Ultramarató amb una gran 4ª posició a la general final, mentre que també Jordina Muntadas i Marta Torà (Cannondale-TB), 8ª i 9ª, acabaven en el top10.
 
 La VolCAT by Continental 2022 s'ha tancat amb el clàssic Eliminator, que ha comptat amb els millors bikers de la general. Velocitat, potència i explosivitat, al voltant del Festival. Allà, Pirmin Eisenbarth (Team Texpa-Simplon) ha tornat a ser el més fort i ha guanyat. Per la seva banda, Anna Ramírez ha sigut la més potent en categoria dona, en unes proves que s'han pogut seguir en directe a través d'Esportplus.tv.
 
Una cursa capaç de transformar les vacances de Setmana Santa en una autèntica aventura amb bicicleta de muntanya. Igualada ha sigut el perfecte amfitrió de la prova, centre neuràlgic de la cursa. La Volcat by Continental ha acabat, tancant amb quatre dies de competició, convivència, diversió, bicicleta de muntanya... Ja està posat el punt de mira en l'edició 2023.

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport