Becking i Wloszczowska, nous campions de la VolCAT

05/04/2021
BTT

Becking i Wloszczowska, nous campions de la VolCAT

Maja Wloszowska (Kross Orlen) i Hans Becking (Buff Scott MTB Team) han estat els vencedors finals de l'edició 2021 de la VolCAT by Continental, disputada durant aquesta setmana amb un recorregut dividit en 4 etapes, i que ha reunit a Igualada alguns dels i les millors especialistes mundials de la mitja distància en BTT. D'entre els catalans, cal destacar la regularitat de Guillem Cassú (Buff Scott MTB Team) que es quedava a les portes del Top-10 signant un boníssim 11º lloc; el domini total de Roger Ferrer (73 Factory ECO) en categoria S23, vencent totes les etapes i la general de la categoria; el tercer lloc del podi final de Txell Figueras (MMR Factory Racing Team); i les bones actuacions del bolivià afincat a Catalunya Ever Alejandro Gómez (RR Bikers Club), 8º a la general final.

Etapa 1
La primera etapa constava d'un recorregut de 38kms i 800m D+ ràpids i amb corriols amb algun pas un xic tècnic. En categoria masculina, Becking i el duet del DMT Alleman i Ferreira van liderar bona part de l'etapa, però en la part final el grup que els perseguia els va atrapar. D'aquest grup saltaven de nou el suís Nicola Rohrbach (Goldwurst-Power) i Hans Becking, que acabarien arribant en aquest ordre en l'sprint per la victòria d'etpaa. José Dias (buff Scott MTB Team) completaria el podi. Entre les fèmines, monòleg de la S23 Loana Lecomte (Team Massi) que es plantava a l'arribada amb gairebé 7' d'avantatge sobre Maja Wloszowska (Kross Orlen), mentre que Katazina Sosna (Torpado Südtirol) era tercera. Guillem Cassú (12º) i Txell Figueras (4ª) eren els millors catalans del primer dia.

Etapa 2
El segon dia ja presentava una etapa més complerta, amb 58kms i 1500m D+ per cobrir. Els components de l'equip DMT Racing endurien la cursa des dels primers compassos, creant un quartet al capdavant que allunyava el líder Rohrbach i que s'acabaria jugant la victòria. A l'arribada, el campió text Martin Stosek (Canyon-Northwave MTB Team) era el més ràpid i entrava per davant de Wout Alleman i Tiago Ferreira, ambdós del DMT, mentre que Becking arribava 4t i es convertia en el nou lider. Entre les fèmines, la campiona polonesa Wloszowska va tibar la corda des del primer moment i va cobrir pràcticament tota l'etapa en solitari, imposant-se en l'etapa per davant de Soszna i Figueras. A més, l'ex-campiona del món es convertia en nova líder. A més de Figueras, el protagonista català masculí tornava a ser Cassú (17º), amb menció especial pel S23 Roger Ferrer (73 Factory ECO) que guanyava la seva segona etapa consecutiva i liderava els S23.

Etapa 3
L'etapa reina d'aquesta edició de la VolCAT, amb 60kms i 1600m D+ força exigents, va veure com Stosek i Wloszowska repetien victòria parcial. Entre els homes, Ferreira fou el primer en desfermar les hostilitats e bon principi, essent seguit només pels favorits. Una punxada a l'equador de l'etapa l'allunyava de la victòria, i en aquell moment el txec i el líder Becking s'escapaven i cobriren pràcticament la resta del dia sols. El suís Marc Stutzmann (Texpa Simplon) arribava tercer, mentre que Becking confirmava el seu liderat assolint 3' sobre el txec i més de 5 sobre el seu company d'equip Dias a manca de la darrera etapa. Entre les fèmines, Soszna posava a prova el liderat de l'ex-campiona mundial polonesa, que acabaria imposant la seva tècnica en els corriols per endur-se el seu segon triomf parcial i consolidar el liderta, de nou per davant de la lituana i d'una Txell Figueras que entrava trcera i es reafirmava en aquesta posicio també a la general. Cassú signava un 14º llo i Ferrer sumava el seu tercer triomf S23.

Etapa 4
El darrer dia de la VolCAT 2021 serviria per cremar els darrers cartutxs. Wout Alleman (DMT Racing) sortia com un cohet i aconseguia una victòria d'etapa en solitari davant Stosek i Martin Frey (Team Bulls), mentre que l'holandés Hans Becking no tenia problemes per administrar la seva renda a la general i assegurava la victòria final amb un 6º lloc a meta. Cassú (19º) veia premiada la seva regularitat amb un meritori 11º lloc final, mentre que Roger Ferrer signava el seu pòker d'etapes, la general S23 i un 19º lloc scrtax espectacular. Entre les fèmines, poc marge a les sorpreses i tercera victòria d'etapa per Maja Wloszowska (Kross Orlen) davant de Katrina Soszna (Torpado Südtirol) i l’italiana Fasolis (RDR Itàlia Factory). Txell Figueras entrava 4ª a meta i mantenia el seu 3r lloc a la general final.

Vencedors/es per categories

 • S23: Greta Karasiovaite (Torpado Südtirol MTB) i Roger Ferrer (73 Factory ECO)
 • Elit: Maja Wloszowska (Kross Orlen) i Hans Becking (Buff Scott MTB Team)
 • M30: Violeta Sánchez (La Vila Joiosa CC) i Bruno Nogueira (Velocio)
 • M40: Lilian Soriano (Edelweiss Laguarta Bikes) i Karl Platt (Team Bulls)
 • M50: María Herrera (Hino) i Carlos Jesús (Saertex Portugal) 
 • M60: Armando Vidal (Dialtamar CC)
 • Open: Laura Pallejà (Bike Race Reus) i Sebastein Dridi (Cycle Froideveau)
 • H-Duo: Lara-Pulido (FesBici 3.0 Tuga)
 • M-Duo: Uriarte-Suárez (Laboral Kutxa Fund. Euskadi)
 • Half: Georgina Gabarró (BTTrus Anoia) i Josep Maria Alegre (Solitari), Armillas-Rueda (Els més dolents)
 • Equips: Torpado Südtirol MTB Pro