BTT i trial d´ alt nivell, el 8 i 9 de juliol a la Vall de Lord

29/06/2006
BTT

BTT i trial d´ alt nivell, el 8 i 9 de juliol a la Vall de Lord

La Vall de Lord i Sant Llorenç de Morunys seran la capital de la bicicleta el pròxim cap de setmana del 8 i 9 de juliol amb un replet calendari d'activitats. El dissabte a la tarda es disputarà la prova Contrarellotge del Gran Premi MASSI CCI?06 on es donaran cita els principals bikers del territori nacional. La prova es disputarà sobre un circuit de 3,5km que presentarà algunes modificacions respecte als anys anteriors. Recordem que les proves contrarellotge puntuen per la classificació general, que actualment lideren Sergio Mantecón (Massi Abarth) i Cristina Mascarreras (Tot Vici amb Bici).

Diumenge hi haurà competició per partida doble ja que a la tradicional prova de cross country del Gran Premi MASSI ?que celebrarà la seva cinquena edició- es sumarà una prova de la Copa Catalana de Trial, una de les modalitats amb més auge de la Federació Catalana de Ciclisme.

L'aposta ferma de la Vall de Lord i de Sant Llorenç de Morunys pel ciclisme fa possible que any rere any es reuneixin centenars de bikers disposats a gaudir de l'excepcional entorn natural que ens oferix la Vall de Lord.

Tradicionalment el circuit de la Vall de Lord és un dels millor valorats de tot el calendari nacional, amb trams tècnics i molt divertits de pur mountainbilke.

 

Copa Catalana de trial

 

A part de gaudir dels millors bikers, la Vall de Lord acollirà una prova oficial del calendari de trial, puntuable per a la Copa Catalana. Es tracta d'emular les grans clàssiques de la Copa del Món, on hi ha tradició de combinar les dues disciplines de la bicicleta, la BTT i el TRIAL.
L'espectacle que oferirà el trial no s'haurà de buscar en la velocitat dels corredors sinó en el domini i equilibri damunt de la bicicleta en situacions extremes. El recorregut transcorrerà per 5 zones delimitades amb obstacles naturals i artificials, els quals hauran de ser passats amb la bicicleta sense tocar el terra amb cap part del cos ni de la bicielta, excepte els pneumàtics. Després de passar dues vegades per totes les zones, el participant amb menys contactes a terra guanya.
Es preveu la participació d'un centenar de corredors, la majoria catalans, però també es podrà comptar amb la presència de participants vinguts des d'Aragó, Madrid i també de fora les nostres fronteres: Andorra, Itàlia...
Le líder de la Copa Catalana és el santjoaní Eduard Planas, seguit de l'italià Francesco Policante i de l'osonenc Ot Anglada.

 

Informació facilitada per Ocisport i la Comissió del trial de la F.C.C.