Coneixent el riu Ter a través de la 7a Ter Bike Experience

08/06/2019
BTT

Coneixent el riu Ter a través de la 7a Ter Bike Experience

Demà dissabte, tindrà lloc la 7èna Ter Bike Experience, una ruta de btt que ofereix la possibilitat de conèixer i descobrir el riu Ter des del naixement a Ulldeter (Setcases), a 2.200 metres, fins a la desembocadura a la mar Mediterrània, a la Gola del Ter (Torroella de Montgrí - L'Estartit). És un itinerari que convida a recórrer el riu amb els cinc sentits i a descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultural, fauna, flora i paisatge. Gran part del curs del Ter està inclòs a la Xarxa Natura 2000, una xarxa d'espais naturals que té com a objectiu assegurar la preservació de les espècies i hàbitats més valuosos d'Europa.

La Ruta del Ter és una ruta promoguda pel Consorci del Ter (www.rutadelter.cat) que uneix dos pols d'atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta.

La VII Ter Bike Experience no és una prova competitiva sinó una experiència  esportiva de superació personal i gaudir dels companys, coneixences i relació amb altres esportistes. Es tracta d’aconseguir completar en una jornada tota la ruta que segueix el riu Ter. El recorregut sencer és d'uns 205 km aproximadament, i transcorre per la llera del riu Ter. El recorregut serà per pistes forestals, vies verdes, camins rals i carreteres secundàries. La Ruta del Ter  està senyalitzada pel Consorci del Ter, però la prova s'haurà de seguir amb GPS. Es tracta, doncs, una aventura per gaudir amb companys i amics, des de la grandesa dels Pirineus fins a la immensitat de la Costa Brava tot pedalant i gaudint al ritme del riu Ter. I tot això en un sol dia. És una prova oberta a tothom, però  no és una prova a l'abast de tothom, degut al seu  quilometratge,hi ha la possibilitat de realitzar un tram més curt sortint des de Manlleu. El gran objectiu comú, però, és acabar la prova i completar així un repte exportiu personal tot descobrint aquest esplèndid territori. 
 
La sortida es realitzarà al  municipi de Setcases a les 7:00 hores del matí. Des de les 6:00h fins a les 6:50h es podran recollir dorsals. Hi ha també un servei de transport (s'ha de contractar al formulari d'inscripcions). A més també hi ha una sortida des de l'avituallament de Manlleu (125 qm.) a les 9,30 hores del matí. Aquest any també h haurà una sortida des de Girona (55 qm.) a les 12,00  hores del matí. La prova finalitzarà a la Gola del Ter, al Càmping Castell de Montgrí, al municipi de Torroella de Montgrí-l'Estartit (Baix Empordà), on es tancarà el control a les 22:00h.

L’organització ha previst els serveis següents: Animació musical, Massatge, Dutxes, Rentat de Bicicletes, Vestidors, Avituallament sòlid i liquid, Pàrquing per cotxes (acompanyants i públic)

Més informació