David Valero i Rocío García dominen a Vallnord

12/09/2021
BTT

David Valero i Rocío García dominen a Vallnord

Els olímpics David Valero i Rocío García del Alba, ciclistes del BH Templo Café, van ser aquest dissabte els dos grans triomfadors de la jornada de Copa Catalana BTT Internacional que es va disputar a Vallnord Pal Arinsal, sempre sinònim d'espectacle biker. Un circuit nou en el qual lluir-se, ciclistes de primer nivell internacional i punts UCI en joc eren els grans atractius de la cita.

Un panorama que prometia espectacle. I el dia no va decebre. Amb el bronze olímpic, David Valero, com a màxim favorit; el també participant Tòquio Jofre Cullell (Primaflor Mondraker XSauce), Hugo Drechou (Scott Creuse Oxygene) o Ever Alejandro (RR Bikers), es postulaven com l'alternativa. Però Valero no volia sorpreses i des del primer gir, va començar a incrementar el ritme, obrint un petit forat, que mai es va tancar. Per darrere, Cullell i Drechou, intentaven retallar distàncies, amb la cursa completament trencada.

Amb el pas de les voltes, Valero va confirmar les seves bones sensacions i va cavalcar cap al triomf parant el cronòmetre en 1:09:41. Cullell, molt combatiu, es va destacar en la segona posició. Però l'emoció estava servida, amb la lluita pel podi, en la que Ever Alejandro va aconseguir atrapar a Drechou en l'última volta i es van jugar el tercer esglaó, a l'esprint. El francès va ser el més ràpid i va completar el podi.

Per la seva banda, la campiona d'Espanya Rocío García del Alba tornava a competir, després d'una lesió soferta als Jocs Olímpics de Tòquio. I ho va fer de la millor manera. Va atacar des d'un bon inici i ningú va ser capaç de seguir-la. A la seva estela es va viure un gran ball de posicions, per completar el podi. La ciclista del BH Templo Cafes no va dubtar en cap moment i va arribar a la línia de meta celebrant la seva gran victòria, amb un temps de 1:10:36. Finalment, Natalia Fischer (Fischer Scott) i la danesa Viktoria Knudsen (Holte Mountainbike Klub) completaven el podi.

Amb els resultats de la cita de Vallnord Pal Arinsal, Cristofer Bosque (Massi) manté el liderat en la Copa Catalana Intrnacional Biking Point, per davant de Drechou i Valro. En fèmines, Meritxell Figueres (MMR Factory Racing) manté el mallot de líder, amb un marge força ampli amb Rocío de l'Alba i Sara Gay.

Girona-Sea Otter tancarà el campionat
El 25 i 26 de setembre es viurà un d'aquells esdeveniments ciclistes en el qual tot amant de la bicicleta, vol assistir-hi. La Sea Otter Europe celebrarà la seva cinquena edició i en el seu programa esportiu hi haurà la prova final de la Copa Catalana BTT Internaciona i de la SuperCup Massi, amb les inscripcions ja obertes. Tot està per decidir i alguns dels favorits ja han confirmat la seva assistència.

Copa Catalana BTT Internacional Vallnord 2021 masculí:

 1. David Valero (BH-Templo Cafés) 1:09:41
 2. Jofre Cullell (Primaflor Mondraker XSauce) a 1:01
 3. Hugo Drechou (Scott Creuse Oxygene) a 3:05
 4. Ever Alejandro Gómez (RR Bikers Club) a 3:07
 5. Benjamin Le Ny (Scott Creuse Oxygene) a 3:50
 6. Dídac Carvacho (Irontech-Tecnic Mendiz) a 4:04
 7. David Domingo Capos (BH-Templo Cafés) a 4:52
 8. Jaume Bosch (BH-Templo Cafés) a 5:20
 9. Cristofer Bosque (Massi) a 5:32
 10. Xavier Pijuan (73 Factory Eco) a 5:33

Copa Catalana BTT Internacional Vallnord 2021 fèmines:

 1. Rocío del Alba García (BH-Templo Cafés) 1:10:36
 2. Natalia Fischer (Fischer-Scott) a 4:19
 3. Viktoria Knudsen (Holte Mountainbike Klub) a 4:57
 4. Meritxell Figueras (MMR Factory Racing) a 6:08
 5. Ana Santos (X-Sauce Factory Team)

Vencedors/es per categories

 • Cadets: Marta Cano (BGTeam HTI) i Joan Mir (Ciutadella PC)
 • Juniors: Paula Martín (Bikes Armilla CD) i Francesc Barber (Primaflor Mondraker XSauce)
 • S23: Ana Santos (XSauce Factory Team) i Jofre Cullell (Primaflor Mondraker XSauce)
 • Elits: Rocío del Alba García (BH-Templo Cafés) i David Valero (BH-Templo Cafés)
 • M30: Marta Ballús (Andona) i Arnau Sugrañes (level Bikes)
 • M40: Sandra Santanyes (Trek Bicisprint Sabadell) i Pau Egeda (Biking Point)
 • M50: Ramon Pujols (Xtrembike CE)
 • M60: Ricard Sans (Cicles Sans)
 • Equips: BH-Templo Cafés

[Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport]