Doble jornada a Boí de la Copa Catalana BTT Biking Point, d'on surten líders Figueras i Bosque

16/06/2019
BTT

Doble jornada a Boí de la Copa Catalana BTT Biking Point, d'on surten líders Figueras i Bosque

La Vall de Boí ha estat l'escenari de la 7a prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point, la única amb doble cita del campionat, amb la CRI del dissabte.

En la jornada de dissabte la contrarellotge va ser molt disputada i finalment va ser Cristofer Bosque (Biking Point), que amb tan sols 2" de marge superava a Mario Sinués (TBikes Amunt CC), amb Pau Romero (Olympia Factroy Team) completant el podi masculí. Entre les fèmines, Txell Figueras (Grup ADI-DSNIVELL-BMC) s'imposava a Magda Duran (Biking Point) també per només 2", el que la raeafirmava en el liderat del campionat, mentre que Noemí Moreno (Irontech Tecnic Ambisist) era 3a. Per categories s'imposaven Sara Méndez (Biking Point) i Marc Masana (La Torreta Bike) en cadets, Sandra Artigas i Jaume Bosch (TBikes Amunt CC) en juniors, Magda Duran i Sergio Gutiéreez (Biking Point) en S23, Txell Figueras (Grup ADI-DSNIVELL-BMC) i Cristofer Bosque (Biking Point) en elits, Mar Franco (Martorell BC) i Xavier Jornet (Fàbregues Bicicletes) en M30, Clara Soms (Medina CC) i Pau Egeda (Biking Point) en M40, Joan Antoni Asesnio (Trevol BIkesports) en M50, i Joan Carbonés (Nineta Bike Club) en M60.

La prova de XCO era tot un espectacle en l’idíl·lic entorn de la Vall de Boí. A la cursa masculina, des de l'inici  un quartet format per Mario Sinues (TBikes-Amunt), Cristofer Bosque (Biking Point), Axel Roudil (Team Bulls) i Pau Romero (Olympia Factory Cycling Team) marcava la pauta, amb diferències mínimes. Amb el pas de les voltes, el desgast era més gran i Sinues s'escapava en en solitari fins a la línia de meta, aconseguint una gran victòria. A només 18" arribava Bosque i el sub-23 Roudil completant el podi. En fèmines, després de la gran lluita entre Galícia i Figueres en la prova de Girona, es preveia una altra carrera igualada a la Vall de Boí. I així va ser, les dues ciclistes esmentades i la campiona estoniana, Janika Loiv (Hawaii Express), es destacaven des de l'inici, però Loiv no volia sorpreses i amb un fort ritme s'acabaria imposant davant de Clàudia Galícia (megamo Factory Team) i Txell Figueras.

Amb la doble prova, la general masculina la passa a encapçalar Cristofer Bosque (Biking Point), amb 29 punts d'avantatge respecte a Pau Romero (Olympia Factory team), mentre que l'absent a Boí Jofre Cullell (Megamo Factory Team) baixa a la tercera plaça. Entre les fèmines, Figueras compta amb més de 200 punt sobre Noemí Moreno a la general.

La competició cessa durant durant tres mesos i tornarà a Vallnord (Andorra) el 14 de setembre en l'última Super Cup Massi. Una oportunitat de competir en un circuit molt similar al de la Copa del Món.

[Foto crèdits: Francesc Lladó / Ocisport Serveis Esportius SL]