Domini francès a la Copa Catalana BTT de Barcelona

09/04/2006
BTT

Domini francès a la Copa Catalana BTT de Barcelona

 

Durant el matí del diumenge 9 d'abril s'ha disputat el Gran Premio Massi ? Ciutat de Barcelona, tercera prova puntuable de la Copa Catalana BTT 2006. Prop de 400 corredors s'han reunit en la primera de les proves d'aquesta competició que era categoria UCI E1. Aquesta prova s'emmarcava dins de les activitats del Bike Show BCN, celebrat en el Palau Sant Jordi.

La cursa passava pels paratges de la muntanya de Montjuïc, amb sortida als voltants de l?Estadi Lluís Companys, passant pel Castell de Montjuïc, Jardí Botànic, zones boscoses de la proximitat, per finalment passar per davant del Palau Sant Jordi i arribar altra vegada a meta. Un recorregut de 7 quilòmetres amb forts desnivells, trialeres, zones asfaltades i de terra i amb unes vistes panoràmiques espectaculars de Barcelona. En general, una heterogeneïtat d'espais ajuntats per a aquesta prova.
La carrera Elit masculí ha començat a les 13.15h del migdia. En la primera volta, el català Martí Gispert (Freebike) encapçalava el grup capdavanter seguit d'Iván Álvarez a 5 segons. A 10? passava un grup de quatre corredors format per Martinez, Coloma (Proflex), Trujillo (Massi-Abarth) i Mantecón (Massi-Abarth). A la segona volta, el francès Miguel Martinez s'ha aparellat amb Gispert i han estat rodant junts fins a la cinquena volta. Per darrera, Mantecón aguantava a 9? mentre que la resta del grup perseguidor es despenjava ja a 30?. A la tercera i quarta, Iván Alvarez (Proflex) anava perdent posicions mentre que en les primeres posicions es mantenien Gispert i Martinez. Ha estat a partir de la cinquena volta quan les posicions han començat a definir-se. Miguel Martinez ha fet un fort canvi de ritme que Gispert no ha pogut seguir. Més enrere, José Manuel García ?Pisha? anava escalant posicions fins a arribar a atrapar Sergio Mantecón. Finalment, Martinez ha entrat primer (1h 43? 50?), seguit de Gipsert a? 1 04? i de José Manuel García a? 1 59?.
Les fèmines han començat juntament amb els Júnior i els Màster 30 a les 11.30h. Neus Parcerisas (MSC), encapçalava la cursa a la primera volta, però a la segona la campiona francesa Severine Hansen ha començat a desmarcar-se i treure avantatge a les seves perseguidores: Parcerisas en segona posició i Cristina Mascarreras (Tot vici amb bici), tercera. La francesa s'ha mantingut primera fins al final de carrera. Tot semblava indicar que Parcerisas entraria segona, però ha tingut una desafortunada punxada que Mascarreras ha aprofitat per a superar-la i entrar segona. Finalment, Parcerisas ha estat tercera.
Els guanyadors de les altres categories han estat: Sergio Mantecón (Massi-Abarth), Sub23; Eric Díaz (Ambisist), Sub21; David Lozano (Morenito), Júnior; Enric Ramoneda (Tot vici en bici), Màsters30; M. del Mar Sancho (Illes Balears), Fèmines sub23; Umbert Almenara (MSC), Cadetes; Fco. Javier Salamero (Ambisist), Veterans40; Juan Sánchez (Tot vici en bici), Veterans 50-60 i Margarita Garcia (Illes Balears), Féminas Júnior. El millor equip de jornada d'avui ha estat Ambisist.


Amb aquestes classificacions els líders del Gran Premi Massi són ara Martí Gispert i Cristina Mascarreras. La pròxima cursa serà el dia 30 d'abril a Eivissa.

 

Nota d´Ocisport