Ever Alejandro Gómez i Magda Duran triomfadors a Corró d'Amunt

11/03/2018
BTT

Ever Alejandro Gómez i Magda Duran triomfadors a Corró d'Amunt

La segona prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point de Corró d'Amunt ha estat un èxit de participació, un èxit d'ambient i un èxit de gaudi biker gràcies a les millores introduïdes en el circuit. Rècord de participants (550 bikers) i gran assitència de públic que han fet possible una altra jornada inoblidable de btt XCO.

En la categoria reina la prova ha estat un mà a mà entre el campió de Catalunya de bike-marató, Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Cycling) i el campió d'Espanya de bike-marató, Ismael Ventura (ESMTB.com). Amb 5 voltes per davant el biker de Olympia s'ha encarregat de trencar el grup portant-se a la seva estela a Ventura. Tots dos s'han alternat al cap de carrera. Mario Sinués ha estat a punt de contactar amb ells a mitja prova, però just en aquest moment ha començat la batalla més intensa entre el duo capçal. Ever Alejandro Gómez ha obert un petit forat al final de la penúltima volta. Tot just 10 segons que ha pogut mantenir fins a la línia de meta i emportar-se un emocionant triomf per davant de Ventura.

Sinués, tot i rodar en solitari gairebé tota la prova, ha estat capaç de mantenir la 3ª plaça absoluta. 6 dels bikers en el top-10 absolut han estat estrangers, una mostra que la prova ha comptat amb una àmplia participació internacional. Filip Helta, corredor polonès del SGR Specialized, s'ha endut la victòria en sub-23 amb una meritòria 4a plaça absoluta, just davant del francès del Team Bulls Axel Roudil Cortinat. François Amblard (AIX VTT) ha completat el podi, totalment forà, de la categoria.

En fèmines la més ràpida en la general ha estat la corredora sub-23 de Magda Duran (Biking Point). La seva victòria entre les sub-23 ha estat clara, amb la seva companya d'equip Sara Gay (Biking Point) i Blanca Vallès (Blue Motors-Neolith) copant les posicions d'honor. Sandra Santanyes (Olympia Factory Cycling), ha aconseguit guanyar la categoria elit a més de ser 2a en la general femenina superant a la polonesa Aleksandra Podgórska (SGR Specialized) i a Mercè Pacios (Blue Motors-Neolith).

Especialment destacada ha estat la categoria júnior masculina. Loan Cheneval (Team VTT Anjos KTM) ha aconseguit una victòria sorprenentment àmplia (més d'1 minut) en una graella amb un nivell altíssim. Didac Carvacho (Irontech-Tecnic-Ambisist) era el millor del grup perseguidor superant "in extremis" al també francès Niclas Breuillar (Vel Roc Cavaillon). En fèmines júnior Pasquine Vanermouten ha volat per guanyar amb prop de 6 minuts d'avantatge, mostrant que està en un nivell excepcional. Entre els més joves, els cadets, Marc Vilardell (Coluer- Ixcor) també ha mostrat que té un futur prometedor. Primer any en la categoria i victòria en solitari amb 1 minut d'avantatge sobre el francès Pierre Pacaud (VTT Club de Thuir) i Juan Perez (La Torreta Bike). Sara Méndez (Relber Cycling Team) dominava entre les dones cadet.

La popular i competida categoria màster-30 ha vist com Pau Egeda (Biking Point) confirmava la seva condició de favorit imposant-se a Albert Planas (Cicles Sans) i Jose Manuel Salguero (Pallares-Ixcor). En màster-40 la batalla per la victòria ha estat més tancada, amb Javier Jurado (Pallares-Ixcor) guanyant amb poc més de 20 segons sobre Xavier Carnicer (Selvatà Tot Bike Club Ciclista) i Marc Arañó (Biciclinic) completant el podi a poc més de 30 segons. Jose Antonio Asensio (Trevol Bikesports) guanyava en màster-50 i Juan Sánchez (PC Navarcles-Mundibike) en màster-60. Pel que fa a les fèmines Eva Garrido (ACA BTT Competició) ha repetit la seva victòria de Banyoles en màster-30 i Nuria Espinosa (BGTeam 100% Natural) en màster-40.

Ara, la Copa Catalana Internacional Biking Point descansarà un mes abans d'afrontar la prova de Santa Susanna (15 d'abril), una nova oportunitat de gaudir del millor XCO en una prova UCI. 

[Foto: Ocisport]