Èxit absolut a l'Esperxada (Gran Fons BTT)

20/03/2018

Diumenge passat es va celebrar la 6a edició de l'Esperxada (Gran Fons BTT). Fidels al seu estil, el Sendicat del Pedal, va preparar un circuit espectacular, dur i tècnic. Les novetats al recorregut d'aquesta edició van ser molt ben acollides pels corredors que van gaudir d'un excel·lent dia de BTT. Per acompanyar l'esforç dels sendicalistes, la meteorologia va respectar el Pla de l'Estany tota la setmana i el traçat estava en unes condicions immillorables.

Amb aquest ingredients, Guillem Cassú va volar pel traçat dominant la prova de principi a fi. Va completar el circuit de 65 kms i 3000 metres de desnivell amb 4h i 22m. 13 minuts més tard, Albert Roca i Ruben Ríos el van acompanyar al podi després d'una remuntada èpica. El 2n, 3r i 4t (Joan Figueras) classificat van arribar amb una diferència de menys de 40 segons entre ells.

En la categoria femenina, Ada Xinxó es va endur el triomf per tercera vegada. Aquesta vegada va suar de valent per vèncer a Sílvia Roura, de qui no es va poder desempallegar fins els quilòmetres finals.

El corredor local Albert Sureda es va imposar en el circuit de 40 kms per davant de Víctor Pérez i Abel Escobar. La categoria femenina va ser molt disputada. La victòria final se la va endur Anna Seix, quedant per davant d'Anna M. Señé i Sònia Gallardo.

Finalment, també hi havia un circuit destinat a les ebike. Sergi Oller va fer miques el crono en la majoria dels parcials. Xavi Ferrer i Joan Mariret el van acompanyar al podi.

L'organització de l'Esperxada està molt satisfeta de com es va desenvolupar la prova i la gran acollida que va tenir entre els participants. Per això, ja està pensant noves opcions per presentar al 2019.

[Foto crèdits: Leslie Rekow]