Galícia i Guerra s'imposen en la Volcat 2020

11/10/2020
BTT

Galícia i Guerra s'imposen en la Volcat 2020

L'edició 2020 de la Volcat BTT, amb només dues etapes degut a la pandèmia de Covid19, s'ha tancat avui a Igualada amb victòries dels catalans Clàudia Galícia (Megamo Factory) i Francesc Guerra (Buff Scott MTB), autèntics dominadors d'aquesta edició.

Etapa 1
La pimera etapa constava de 64kms i 1500m D+ per l'entorn d'Igualada, al territori Panna. En els primers compassos de carrera, el grup davanter ja marcava un fort ritme, el que feia preveure una etapa dura i sense descansos. Francesc Guerra atacava als vols del primer terç de l'etapa, mentre que per darrera Alejandro Gómez (Olympia Factory Team) i Guillem Cassú (Tbellès-BMC-Iguña by Kala) eren els seus immediats perseguidors. La resta de l'etapa era liderada per Guerra, mantenint a ratlla un Ever Alejandor Gómez que intentava retallar distàncies sense èxit i es presentava a meta segon a poc menys de 3 minuts. Tercer era un Guillem Muñoz (Tbellès-BMC-Iguña by Kala) que anava de menys a més en el dia.

En categoria femenina, la tònica va ser molt similar, amb el protagonisme per Clàudia Galícia (Megamo Factory Team), que també va atacar en l'inici de l'etapa, mantenint un ritme constant. Un gran dia per a la guanyadora del 2017, que acabava per davant de la ciclista del MMR Factory Racing Team Txell Figueras, mentre que Noemí Moreno (Bauhaus Torredembarra) va finalitzar en tercer lloc.

Etapa 2
La segona etapa d'enguany presentava un recorregut de 48 km i 1150m D+, un traçat ràpid i divertit en el que Francesc Guerra (BUFF SCOTT MTB Team) i Clàudia Galícia (Megamo Factory Team) partien com a líders provisionals. Des de l'inici, de nou, ritme alt i quatre integrants quedaven al cap de cursa: Roberto Bou (Tbellès-BMC-Iguña by Kala), Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Racing Team), Jorge Sánchez (MesBike Team NBS) i Francesc Guerra. Tot i diferents intents i els constants corriols i camins, tots quatre s'acabarien jugant la victòria parcial a l'sprint en el que Alejandro Gómez era el més ràpid per davant de Guerra i Sánchez. Amb els resultats de la jornada, la classificació general quedava encapçalada per Guerra, seguit d'Alejandro Gómez i Bou.

En categoria femenina, Galícia va fer una tàctica molt similar a la de la primera jornada i va obrir un petit forat en els primers compassos de cursa. Ho va saber mantenir fins a la línia de meta celebrant el triomf d'etapa i de la general. Reescrivia el seu nom al palmarès de la VolCAT. Txell Figueras (MMR Factory Racing Team) i Noemí Moreno (Bauhaus Torredembarra), van repetir posició i van consolidar les seves places a la general.

Vencedors finals per categories
S23: Sergio Gutierrez (Olympia Factory Racing) i 
Elits: Francesc Guerra (BUFF SCOTT MTB Team) i Clàudia Galícia (Megamo Factory Team) 
M30: Fernando Benavent (Mister Biker Gobik) i Lourdes Cayetano (Biking Point)
M40: Melcior Faja (Navarcles PC) i Valerie Saubere (Couserans Cycliste)
M50: Thierry Germaneau (AC2R) 
M60: Rene Vallée (Atac Aragon VTT)
Equips: T-Belles BMC Iguña

Classificacions etapa 1
Classificacions etapa 2
Classificacions generals Volcat BTT 2020

[Foto crèdits: Francesc Lladó / Ocisport]