Galícia i Valero s'emporten la tercera YoPRO Catalunya Bike Race

29/09/2019
BTT

Galícia i Valero s'emporten la tercera YoPRO Catalunya Bike Race

La YoPRO Catalunya Bike Race ha posat avui el punt i final a la seva tercera edició després de 194 kms i 5740m de desnivell positiu acumulat distribuits en 4 etapes, en la que hi han prés part 750 ciclistes de 24 nacionalitats diferents, i en la que s'han acabat imposant Clàudia Galícia (Megamo UCI Team) en la que ha estat la seva tercera victòria a la prova, i David Valero (MMR Factory Racing Team).

Primera etapa
La prova arrancava amb una etapa Flash de 31kms i 1004m D+ que sortia de Puigcerdà i que ascendia a Guils-Fontanera, i estava protagonitzada per un grup de 10 ciclistes en categoria masculina entre els que destacaven Valero, Jofre Cullell (Megamo UCI Team) i l'italià Nicholas Pettinà (Olympia Factory Cycling Team), que va ser el vencedor final per escassos 3" sobre Valero i 4" sobre Cullell. Entre les fèmines, Clàudia Galícia es distanciava en la pujada del dia i Eva Lechner (Torpado-Sudtirol) ni Natalia Fischer (MMR Factory Team) no la podien seguir, perdent més de 3' amb la catalana a la línia d'arribada.  

Segona etapa
63,4kms i 1724m D+ era el menú per la segona etapa, que sortint de Puigcerdà s'endinsava en territori francès per pujar a Piste Firestiere o la Masella entre d'altres. En categoria masculina, fou una etapa molt ràpida que va dominar Sergio Mantecón (Kross Racing Team), plantant-se en solitaria  la línia d'arribada després de més de 30kms en fuga, amb Pettinà sent 2n a 44" i Valero 3r a 49". Entre les fèmines, Galícia marxava en solitari a la primera pujada i repetia victòria ampliant el seu avantatge respecte Natalia Fischer, que entrava segona a més de 6' i Lechner 3a a més de 10'. A les generals, Pettinà mantenia el liderat per només 8" sobre Valero i Galícia liderava amb autoritat entre les fèmines.

Tercera etapa
La Buff Super Stage constava de 60kms i 1762m D+ era considerada l'etapa reina d'aquesta edició, amb un perfil trencacames on destacava l'ascens a Masella des d'Alp, entre d'altres. Fou una etapa de sorpreses, contratemps i paisatges espectaculars. Mantecón i Culllell tenien problemes mecànics, i al capdavant de la categoria masculina David Valero (MMR Factory Racing Team) al costat de Pettinà (Olympia Factory Cycling Team) i Díaz (CultBikes) marxaven en solitari després del segon avituallament, imposant-se Valero a l'sprint sobre Pettinà, que mantenia el maillot de líder. Entre les fèmines, Clàudia Galícia seguia amb el seu monòleg i tornava a imposar-se en solitaria mb més de 2' sobre Lechner i més de 7' sobre Hildegunn Gjertrud Hovdenak, mentre Fischer patia problemes mecànics que li costaven el podi provisional a la general.

Quarta etapa
La Finisher Stage tenia només 38'8kms i 1246m D+ i hauria de decidir els campions de aquesta tercera edició de la Catalunya Bike Race. Ha estat una etapa marcada per les innombrables punxades, amb David Valero (MMR Factory Racing Team) aconseguint assaltar el primer calaix del podi, mentre que en les fèmines Clàudia Galícia (Megamo UCI Team) ha assegurat la seva victòria final. Els guanyadors d'etapa han estat Sergio Mantecón (Kross Racing Team) i Eva Lechner (Torpado-Sudtirol). El líder Nicholas Pettinà patia una punxada al descens de Guils que ha llastat les seves opcions de victòria en haver de remuntar amb Valero, Mantecón i Ivan Díaz (CultBikes) per davant. Josep Betalú (6è) i Alberto Losada (10è) han estat els millors catalans classificats.

Classificacions Generals Finals YoPRO Catalunya Bike RAce 2019
1. David Valero (MMR FACTORY Racing Team) 08:00:17
2. Sergio Mantecón (Kross Racing Team) 08:00:39
3. Iván Díaz (Cult Bikes) 08:03:28
4. Riccardo Chiarini 08:07:26
5. José María Sánchez (BUF® SCOTT MTB ) 08:10:10

1. Clàudia Galicia (Megamo Factory Team) 09:48:41
2. Eva Lechner (Torpado Sudtirol) 10:03:42
3. Hildegunn Gjertrud Hovdenak 10:26:23
4. Maaris Meier 10:36:53
5. Helena Plasschaert 10:55:27

Per categories s'han imposat:

  • M30: Victor del Corral (ISB Doctore Team)
  • M40: José María Guerrero (independiente)
  • M50: Pedro Rivero (D-Route Bike)
  • M-Woman: Eva Elbaile (independiente)
  • Equips: Torpado Sudtirol

Classificacions generals finals