Gran experiència de la Selecció Catalana BTT a la Copa de França

01/04/2019

La Selecció Catalana de BTT es va desplaçar aquest passat cap de setmana a la Copa de França SKT VTT a Marsella, amb una formació de 7 integrants entre cadets i juniors encapçalats per la seleccionadora Anna Villar, per afrontar proves amb alt nivell, com és el cas de la categoria junior que formava part de les UCI Junior Series.

El dissabte es van celebrar les proves cadets i junior masculines. En cadets la selecció portava Adrià Cuellar i Marc Vilardell en categoria masculina. Al no tenir rànquing, van haver de sortir molt endarrera en una cursa amb 300 ciclistes, per la qual cosa molt mèrit la seva classificació final: Cuellar 17º i Vilardell 30º.

En la prova junior hi participava el bo i millor del BTT europeu de la categoria, al puntuar pel circuit UCI Junior Series.. El gallec Carlos Canal confirmava el seu gran estat de forma imposant-se a la prova. Els catalans Martí Cateura, Pau Costa i Roger Ferrer es van trobar un circuit molt sec i solt després de la cursa cadet. La prova fou exigent físicament i dura, però tot i així Costa va finalitzar en 23º posició, Roger Ferrer 39º després d’una caiguda al tram final, i Cateura 53º després de patir una punxada.

En la jornada de diumenge es van celebrar les proves de fèmines. En categoria cadet Sara Méndez va fer una sortida molt bona situant-se en posicions capdavanteres, per acabar finalitzant en una meritòria 4a posició. En categoria junior va participar-hi Nerea Marfil, en una prova amb molt de nivell puntuable per les UCI Junior Series. Tot i quedar-se un xic endarrera als primers kilòmetres, va anar remuntant fins aconseguir una bona 32º posició final.

La seleccionadora Anna Villar es mostrava “molt contenta amb les prestacions dels seleccionats/des, han fet un treball molt bo, essent una experiència molt positiva per a que veiéssin el nivell i poder competir en una prova internacional. Els nostres ciclistes han sabut estar força bé en cursa, han competit bé i han adquirit una experiència valuosa pel futur. Certament, ha estat una sortida de selecció molt positiva en tots els aspectes i n’estem molt satisfets”.

A banda de la selecció, van prendre part a les curses de Marsella altres catalans amb resultats molt destacats: Jofre Cullell (Megamo Factory Racing) va imposar-se en la categoria S23, mentre entre les fèmines S23 Sara Gay (Massi) era 15º. Pau Egeda (Biking Point) guanyava la categoria M40 i era 3r scratx en màsters. Cristofer Bosque (Massi) va finalitzar en una bona 21º posicio en elits.