Gran inici de la Copa Catalana BTT a Banyoles

24/02/2019
BTT

Gran inici de la Copa Catalana BTT a Banyoles

La Copa Catalana Internacional Biking Point ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana a Banyoles, en el que ha estat també la primera prova de la SuperCup Massi, una cita de categoria UCI Hors Categorie que ha portat, com ja és habitual, un bon grapat dels i les millors especialistes mundials del món del BTT a la capital del Pla de l'Estany.

En la jornada de dissabte, el circuit del Parc de la Draga va acollir les proves de fèmines. En la cursa d'elits hi havia algunes de les millors bikers mundials. De fet, va ser una cursa molt emocionant, amb una Annie Last (Kmc - Ekoi - Orbea) que després d'una mala sortida va anar superant poc a poc a totes les rivals fins a superar a Elisabeth Brandau (EBE-Racing Team) ja dins la darrera volta per imposar-se amb 47". Completava el podi la francesa Loana Lecomte (Massi), que també era la primera S23. Magda Duran (Biking Point) era la primera catalana en la posició 16, i a més pujava al podi com a 3a S23. En la resta de categories, destacar també el podi de Sara Méndez (Biking Point) en cadets, amb una 3a posició darrera les dues franceses de l'equip Creuse Oxygene. 

El diumenge s'han viscut les curses masculines. Un dels plats forts del dia ha estat la cursa junior, que per primer cop formava part del calendari UCI Junior Series, i que ha dominat de principi a fi el gallec Carlos Canal (Academia Postal Maceda). En la cursa cadet, podi per Marc Vilardell (Irontech Tecnic Ambisist) que ha acabat 3r. En la darrera cursa del dia, la prova elit/S23 s'ha pogut veure un espectacle de primera magnitud, amb un grup de ciclistes que ha anat liderant la prova amb alguns dels favorits i amb un Jofre Cullell immens, reduint-se a la darrera volta a només 5 unitats entre les que es trobava el francès Koretzky, triple vencedor a Banyoles. Finalment, però, ha estat el neo-zelandès Anton Copper (Trek Factory Racing XC) el que ha agafat una mínima distància en la darrera volta per entrar en solitari amb només 6" sobre Koretzky (Kmc - Ekoi - Orbea) i 13" sobre el també francès Maxime Marotte (Cannondale Factory Racing). Jofre Cullell (Megamo Factory Team) ha arribat 5è scratx i primer S23, a menys d'un minut del vencedor i ovacionat pel nombròs públic que s'ha apropat a Banyoles per gaudir de l'espectacle de la Copa Catalana BTT,.

Els guanyadors/es per categories han estat:

  • Cadets: Olivia Onesty (Creuse Oxygene) i Francesc Barber (Primaflor Mondraker Rotor)
  • Juniors: Harriet Harnden (British Federation) i Carlos Canal (Academia Postal Maceda)
  • S23: Loana Lecomte (Massi) i Jofre Cullell (Megamo Factory Team)
  • Elits: Annie Last (Kmc - Ekoi - Orbea) i Anton Cooper (Trek Factory Racing XC)
  • M30: Mar Franco (Martorell Bike CC) i David Puig (Manresa EC)
  • M40: Stephanie Chapon (Lunel Bike) i José Manuel Salguero (73 Tem XX)
  • M50: Joan Antoni Asensio (Trevol Bikesports)
  • M60: Armando Vidal (Altorricon CC)
  • Equips: British Cycling Federation

Classificacions CCI Banyoles

La propera prova de la Copa Catalana Intenracional Biking Point es celebrarà a Corró d'Amunt el proper 10 de març, una prova UCI C2.

[Foto crèdits: Francesc Lladó]