Grans resultats pels catalans als esdeveniments de la Cycling Week Bcn

15/11/2020
BTT

Grans resultats pels catalans als esdeveniments de la Cycling Week Bcn

La Cycling Week Barcelona va omplir una bona jornada ciclista a la muntanya de Montjuïc de la capital catalana, amb tres esdeveniment rellevants i molt espectaculars: el Down Urban Barcelona, la Copa del Món d'Eliminator i el Campionat d'Espanya d'Eliminator.

Down Urban Barcelona
La primera prova de la jornada era l'espectacular baixada del Down Urban Barcelona, amb salts, escales, zones tècniques i molta velocitat. En la primera mànega, el català Alex Marin (IJ Racing Team) ha fet el millor temps, mentre que per darrere, els dos riders del Moto Club Sant Andreu de la Barca Ignasi i Guillem Jorba, i el triple guanyador de la prova Pasqual Canals, lluitaven per destronar Marin en la segona i definitiva mànega. En aquesta, Guillem Jorba marcava un temps molt exigent i seia al Hot Seat esperant la baixada dels tres últims ciclistes. Canals no el podia superar, però el seu germà Igansi sí el superava a expenses de la darrera baixada de Marín, que fei gal·la de la seva tècnica per endur-se el triomf final amb un temps de 01: 09: 586.

En fèmines, Aina González (IJ Racing Team) confirmava el seu excel·lent estat de forma desrprés d'haver fet podi a les dues darreres copes del Món de DH de Portugal, i s'imposava amb solvència per davant de Mireia Pi (La Tribu BTT) i Cristina Valverde (Vila Bike). En categoria junior masculina, Jaume Mas (MC Sant Andreu de la BArca) ha estat el millor, signant a més una notable 6a posició scratx.

Copa del Món d'Eliminator
La Copa del Món d'Eliminator ha celebrat a Barcelona la segona i última prova d'un reduït calendari, que en principi havia de comptar amb fins a set cites. Amb algunes variacions al circuit que els bikers han agraït, la modalitat més explosiva i agònica del BTT ha deixat de nou imatges espectaculars a l'entorn de Montjuïc. 

Esportivament parlant, dos dels millors especialitstes mundials de l'especialitat, i vencedors de la primera cita del calendari, han deixat poc marge a la sorpresa i s'han imposat amb certa solvència. 
En categoria masculina, l'holandès Jeroen Van Eck ha pasat les rondes prèvies amb relativa comoditat, i es postulava com un dels grans favorits al veure com el campió mundial Titouan Perrin-Ganier es quedava fora de la final per una incidència mecànica. L'alemany Gegenheimer, el francès Serres i un sorprenent Loic Bruni (pentacampió mundial de DH) serien els seus rivals en una final, en la qual l'hoilandés s'ha mostrat intractable per endur-se el triomf per davant de Serres i Gegenheimer. Entre els catalans, bona actuació de Pau Quintana accedint a semifinals (7º), i Pau Costa (10º).

En categoria femenina es preveia una lluita entre la campiona d'Europa, Gaia Tormena i l'alemanya Marion Fromberger, guanyadora el 2019. A l'hora d ela veritat, però, Tormena confirmava el seu bon estat de forma i no donava cap opció a les seves rivals, emportant-se la victòria per davant de Fromberger i d'una excel·lent Sara Gay (Biking Point) que pujava al tercer esglaó del podi, mentre que Sara Méndez (Primaflor-Mondraker-XSauce) era 4a. 

Al Short Track, Jeroen Van Eck va tornar a imposar-se, demostrant la seva gran força física, per davant dels francesos Perrin i Serres. En canvi, en categoria femenina, va ser la danesa Degn, qui va imposar la seva experiència en curses més llargues i va guanyar la prova per davant d'una excel·lent Sara Méndez (2a) i Marion Fromberger (3a).

Campionat d'Espanya d'Eliminator
La darrera prova del dia era el Campionat d'Espanya d'Eliminator, una cita a la que acudia la Selecció Catalana amb fins a 6 ciclistes, i un bon grapat de bikers catalans més.
En categoria masculina, 16 eren els participants que optaven al títol nacional, i un sorprenent Ignasi Jorba -que al matí havia acabat 2n al Down Urban- era capaç d'imposar la seva tècnica i pilotatge depurat en el DH per endur-se ajustadíssimament el títol davant Pau Costa, fent un doblet excel·lent per la Selecció Catalana. El gallec Jorge Punzón completaria el podi.

Entre les fèmines, Sara Gay partia com una de les màximes favorites després del podi matinal a la Copa del Món, i s'imposava amb relativa comoditat davant de Sara Méndez (2a), signant també doblet per la Selecció. Noemí Moreno (Bike TRial Costa Daurada) completava el podi, mentre que Sandra Jordà acabava 4a. Gay afegeix al títiol estatal d'Enduro doncs aquest nacional d'Eliminaotr, completant un 2020 excel·lent. 

La seleccionadora catalana Anna Villar mostrava la "seva satisfacció per poder acudir a una altra competició a la Selecció, que aquest cop era molt variada amb ciclistes de rally, d'enduro i fins i tot de DH, però que tenein en comú un estil agressiu de pilotatge, explosivitat i competitivitat... Sense pressió, els resultats han estat excel·lents, fent un bon paper també en la Copa del Món amb les fèmines, fet que ens fa estar molt contents".

[Foto crèdits: Francesc Lladó / Ocisport]