Guillem Muñoz i Noemí Moreno triomfen a la primera etapa de VolCAT Costa Brava

16/03/2019
BTT

Guillem Muñoz i Noemí Moreno triomfen a la primera etapa de VolCAT Costa Brava

La VolCAT Costa Brava ha obert aquest dissabte amb una etapa de 68 quilòmetres i 2100m de desnivell que recorria la part oest del massís de Les Gavarres, on els corredors s'han trobar un terreny humit i amb una vegetació densa. Paisatges increïbles en un recorregut dissenyat pel CC Baix Ter que endinsaven cadascun dels participants fins a Calonge i Sant Antoni, que ha rebut a més de 700 ciclistes per gaudir d'una etapa plena de singletracks.

A nivell de cursa, els grans favorits eren els corredors del DMT Racing Team, l'excampió del Món Tiago Ferreira, Hans Becking i Jose Dias; o el corredor del Bulls Team, Stauffer Hansueli. Des de l'inici, Ferreira i Hansueli s'han destacat del grup, aconseguint un petit marge de 20 segons respecte als perseguidors. Però a falta de 20 quilòmetres, una incidència en el marcatge degut a un acte de mala fe, aliè a l'organització, ha fet que tots dos es desorientessin i han perdut tot el temps guanyat. Amb aquesta situació, un grup de 5 corredors han encarat la línia de meta optant a la victòria, deixant un final totalment imprevisible.

A l'esprint definitiu, l'incombustible Guillem Muñoz del TBellès, vigent campió de Catalunya tant de marató com de fons en ruta, ha aconseguit desfer-se del grup i ha arribat a meta just per davant d'Eric Gil de l'Energy Bike Benicàssim, amb un temps de 3:30:02. El podi l'ha completat Cristofer Bosque del Biking Point. En fèmines, Noemí Moreno (Irontech-Tècnic-Ambisist) s'ha mantingut en el grup davanter per atacar a falta de 30 quilòmetres per arribar a meta. Un canvi de ritme devastador que no ha pogut aguantar la sub 23 Silvia Roura (Esteve Grup Esportiu). Sandra Santanyes (Bicisprint) ha completat el podi escratx.

A la resta de categoria els primers líders d'aquesta VolCAT Costa Brava són: Guillem Cassú i Silvia Roura en sub23; Bernat Cañellas i Neus Parcerisas en Màster 30; Marcos González i Eva Martín en Màster 40; Angel Luis Marco en Màster 50 i Jean Bernard Souty en Màster 60. Una primera jornada plena de pujades i baixades variades on els bikers han gaudir al límit per trams molt heterogenis en un entorn excepcional. Una etapa inicial exigent que augura grans emocions per conèixer els primers guanyadors de la VolCAT Costa Brava.

[Foto crèdits: Francesc Lladó / Ocisport]