Inici de l'Open BTT Girona Càrniques Celrà 2019 amb 5 proves

25/02/2019
BTT

Inici de l'Open BTT Girona Càrniques Celrà 2019 amb 5 proves

L'Open BTT Girona Càrniques Celrà 2019 tindrà enguany 5 seus novament:
  • Porqueres, 3 març (CC Pla de l?Estany)
  • Castell-Platja d'Aro, 31 de març (CC Platja d'Aro)
  • Les Preses, 22 d'abril (CC Olot Infantil)
  • Quart, 19 de maig (AE Quart)
  • Sant Hilari Sacalm, 25 de maig (Sacalm Express)
Aquest any la novetat és Porqueres, que serà la primera cursa organitzada de la mà del Club Ciclista Pla de l’Estany i amb el suport de l’Àrea d’Esport de l’Ajuntament de Porqueres. La prova es farà al voltant de la zona esportiva de Miànigues. 
 
Castell-Platja d’Aro agafarà el relleu. Una cursa que l’any passat ja es va disputar i malgrat el gris dia va ser molt ben valorada pels participants, i on segur que el Club Ciclista Platja d’Aro tornarà a preparar un circuit per estar a l’alçada. En aquesta prova es disputarà a més el Campionat Gironí de Btt, on s’entregaran les 13 medalles que acreditaran els guanyadors com a Campions de Girona. Les categories seran Elit M/F, Sub23 M/F , Màster F, M30, 40, 50 i 60 Masculí, Junior M/F, cadet M/F. 
 
A nivell d’informació, el Campionat Escolar no es farà dins el Open de Btt Girona, i en canvi es farà dins la cursa de Copa Catalunya de Btt del 23 de març de Vilajuïga. Les categories seran Infantil M/F, Aleví M/F i Principiant M/F.
 
El dilluns de Pasqua, com ja és habitual, el Club Ciclista Olot Infantil prepararà el circuit al costat del bike park que tenen de l’escola de ciclisme a la localitat garrotxina de Les Preses. L’any passat ja es organitzar, amb una alta participació i uns excel·lents recorreguts per gaudir del btt.  
 
Ja enfocant el tram final del Campionat, Quart serà la quarta seu. També un clàssic, de la mà de la gent del Quart de Volta aquest any tindrà l’oportunitat a més de ser la seu que decideixi els Campions Universitaris 2019. El Campionat Universitari Català hi podran optar tots els estudiants de categoria Sub23/Elit M/F, de les Universitats següents: UAB, UB, UPC, UPF, URL, UIC, UOC, UAO, UdG, UdL, UVIC, URV.
 
Una setmana més tard, Sant Hilari tancarà el certamen i dictarà els guanyadors finals absoluts. L’any passat ja va estar present a dins el Campionat i va ser una prova exigent, amb un recorregut excel·lent. El ça-calm Express tindrà l’honor de tancar el campionat que esperem que sigui un exit de participació.
 
A nivell de col·laboradors cal destacar la continuada aposta de Càrniques Celrà pel ciclisme de btt de Girona. Un any més, es suma en ajudar als organitzadors a donar qualitat al campionat. Per la seva banda Tàctic continuarà aportant els mallots de líder, 13 en total per cadascuna de les proves, que els líders hauran de portar durant les curses mentre mantinguin el liderat i que a Sant Hilari s’imposarà als guanyadors finals. 
També comptarem amb el suport d’Olympia2, que aquest any celebra els seus 70 anys d’existència i que moltes vegades ha estat al costat del ciclisme de Girona. Per últim, i no menys important Ambulàncies La Selva també posarà el seu granet de sorra, per tal què els participants tinguin la millor assistència sanitària en cas de necessitat. 
 
El format de les curses continuarà sent el mateix, seguint el format de circuit curt, de format olímpic, en circuits curts d’entre 5-7 quilòmetres en funció de la duresa, al voltant de 20 minuts per volta. Alhora també hi haurà la cursa Kids per a categories de Prebenjami fins a Infantils.
 
Cal destacar a nivell organitzatiu que aquest any només es podrà fer la inscripció de manera on-line a la web de www.ciclisme.cat, i per tant no hi hauran inscripcions presencials el mateix dia de la cursa en cap categoria. 
 
També destacar que es continuarà usant el dorsal únic de btt que serveix per a tots els opens que coordina la Federació Catalana de Ciclisme, i que aquest any com a novetat els corredors que participin a la Kids Cup també tindran un dorsal únic per fer els opens i la Copa Catalunya. Els horaris de control de Llicencies, confirmació d’inscripcions i recollida de placa són:
 
7:45 a 8:30 (13:45 a 14:30)
Recollida de dorsals i control de llicencies Promoció (fins Infantils)
 
8:30 a 9:30 (14:30 a 15:30)
Recollida de dorsals i control de llicencies Cadets, Màster 40-50-60, Fèmines, 
 
10:30 a 11:00 (16:30 a 17:00)
Recollida de dorsals i control de llicencies categories Elits,Sub23, Juniors i Màster 30
A nivell de sortides no canvia res més enllà que els corredors júniors faran l’última sortida dins les categories Màster30, Elits i Sub23. Els horaris de les sortides seran:
 
9:00 h (15:00)           
1a sortida: cursa KIDS CUP  (Categories de promoció)
 
10:00 h (16:00)
2ªsortida: Cursa Open Btt (Categories Fem Elit, Fem Sub23,Fem M30, M40, Cadets, Fem Junior, M50, M60, Fem Cadet)
 
10:15 h (16:15)
Lliurament de premis categories 1ª sortida
                                     
11:45 h (17:45)
3ª Sortida: Cursa Open (Categories Elit-Sub23, Junior, M30)
 
13:45 h (19:45)
Lliurament de premis categories 2a sortida  i 3a sortida

Per més informació: www.ciclisme.cat