Ismael Ventura i Naima Madler, campions de la Catalunya Bike Race

03/10/2021
BTT

Ismael Ventura i Naima Madler, campions de la Catalunya Bike Race

Després de tres dies de gran duresa a La Cerdanya, l’edició 2021 de la Catalunya Bike Race ha tancat amb les victòries a la classificació general del veterà Ismael Ventura i de l’alemanya Naima Madlen. La pluja ha estat protagonista en el darrer dia, la Finisher Stage, marcada per les escasses diferències en el podi masculí decidit per l’abandonament per accident del líder a l'inici de la jornada, el recentment coronat campió de la Copa Catalana BTT Internacional, Cristofer Bosque.

El sol dels dos primers dies de competició ha deixat pas a l'aigua, que ha enfangat els sectors més tècnics d'un recorregut de 68km i 2.241 metres de desnivell positiu. L'inici de pista ha donat pas a les pujades i baixades de pur bicicleta de muntanya a Vilallobent-Queixans han donat oportunitat al vencedor de la primera etapa, Ever Alejandro Gómez, d'atacar per a buscar el maillor de líder.

No obstant això, durant l'ascensió a La Molina, Gómez ha sofert problemes tècnics i s'ha vist sobrepassat pels seus competidors. Entre ells, ha destacat Cristofer Bosque, que ha atacat aprofitant l'oportunitat del moment. A l'arribada del mítica sender 732 sobre La Molina, l'espectacular single track que recorre el sotabosc, ha presenciat com el líder Bosque ha passat a més de 3 minuts del llavors segon classificat del dia, Xavi Jove, però ha trencat manillar en un accident en l'asfalt d'Alp i ha hagut d'abandonar. Afortunadament, Bosque no ha hagut de lamentar danys físics greus.

Ismael Ventura ha estat el principal beneficiat de la situació, mantenint una conducció d'elit durant els tres dies de competició que li ha permès fer-se amb l'elàstica del vencedor, a més de sumar dues victòries d’etapes a sumar a la ja aconseguida a la segona jornada. “Avui ha estat un dia d'autèntica bicicleta de muntanya, pura supervivència. Tots hem tingut avaries, jo he punxat tres vegades, he trencat una roda…”, ha explicat Ventura, que no les va tenir totes davant l'exigència de la Catalunya Bike Race. “Estic súper content perquè hi ha hagut un moment en el qual he estat a punt de retirar-me. Quan he trencat roda pensava que no arribava, però estava prop d'una zona tècnica i hem pogut reparar”.

En la categoria elit femenina, Naima Madler ha mantingut el seu mandat amb mà de ferro controlant en tot moment als seus rivals, no sense patir pel camí. Dues punxades l'han obligat a treure el millor de si per a recuperar el terreny perdut amb la seva perseguidora Michalina Ziolkowska, però la ciclista alemanya ha acabat travessant la línia de meta com a primera classificada del dia i de la general.

Ha estat una etapa molt dura. Just estàvem escalfant i ha començat a ploure. Haig de dir que m'agrada la pluja en les carreres, però ha estat difícil durant les seccions tècniques amb roques i arrels mullades”, ha assenyalat Naima completament xopa de fang només creuar victoriosa la meta. “Tornaré a la Catalunya Bike Race. Estic realment contenta. L'ambient és molt familiar i és molt especial per la zona, el clima i la seva situació. Crec que no és cap secret per a ningú: he estat en dos Bike Race i m'han encantat”, ha sentenciat l’alemanya, tancant així tres dies de bicicleta de muntanya d’alt nivell a La Cerdanya.