Israel Núñez i Neus Parcerisses dominen la Copa Catalana de maratho

14/05/2007
BTT

Israel Núñez i Neus Parcerisses dominen la Copa Catalana de maratho

 

Els ciclistes Israel Nuñez (Massi) i Neus Pracerisses (Ambisit) han estat aquest matí els guanyadors de la 2a prova de la ?Giant-Powerbar Marathon BTT Copa Catalana Internacional 2007? celebrada a la població tarragonina de Gandesa amb la participació de 270 bikers.

Amb la victòria d'avui, Nuñez i Parcerisses segueixen sent els líders absoluts en nois i noies del campionat, ja que també van guanyar la primera prova del calendari que es va disputar a la comarca del Bages el dia 25 de febrer.

El circuit d'avui ha tingut 79 quilòmetres i ha transcorregut per diferents llocs carismàtics pel seu valor històric, ja que a la zona de la carrera és on hi va haver la Batalla de l'Ebre durant la Guerra Civil espanyola. Amb sortida i arribada al carrer Pau Casals de Gandesa, el circuit ha passat pels pobles de Bot, Prat de Comte, i Pinell de Brai. També per la Serra de Pàndols, el cim del Puig Cavaller, Fontcalada, i per la Ruta Verda de la Terra Alta.

 

Desenvolupament de la carrera

 

Des de la sortida, la carrera de nois ha estat dominada pel ciclista de Massi Israel Nuñez que al quilòmetre 5 ja encapçalava un grup de quatre corredors que s'havien escapat de la resta de companys.

Les dues primeres posicions ja han quedat decidides en el quilòmetre 37 després d'un ascens molt tècnic de 10 km. en el qual Israel Nuñez i Joseba Albizu (Aitzakia Kilorak) s'han posat per davant. Darrere seu han quedat, a uns minuts de diferència, Joan Llordella (Ambisist), Francesc Freixer (Starbike), Ismael Ventura, i Josep Betalú (Ambisist).

Les posicions finals han quedat sentenciades al quilòmetre 50 en el qual Nuñez ha seguit encapçalant la carrera seguit de Albizu, i en tercera posició Freixer. En quarta i cinquena posició han quedat Joan Llordella i Isamel Ventura. Sisè ha estat Josep Betalú que al mateix temps ha guanyat en la categoria Màster-30 .

El guanyador Israel Nuñez, després d'arribar, ha explicat que el ritme de tota la carrera ha estat ?molt ràpid? i que vol seguir ?totes les proves que queden per a aconseguir el maillot de líder al final del campionat?.

A la carrera de les noies, les primeres posicions també han quedat definides des de la sortida. La biker de Ambisist Neus Parcerisses ha dominat la prova en tot moment, tot i que les seves perseguidores l'han atrapat, sense passar-la, a la trialera que hi havia al quilòmetre 10. Parcerisses ha pogut agafar distància i ha entrat a meta com a clara i indiscutible guanyadora. Darrere seu han arribat en segona posició Mariona Càtedra (Cicles Ayats Guíxols) i en tercera posició Beatriz Iglesias (Club Ciclista Cambrils).

A l'arribar a meta, Neus Pracerisses ha explicat que li ha agradat molt la carrera, tto i que ?hi havia molta pedra en tot el circuit?. La ciclista de l?Ambisist espera ?fer les dues proves que queden del campionat i mantenir el lideratge fins al final?.

 

Guanyadors per categories

 

Èlit nois

Israel Nuñez (Massi)

Joseba Albizu (Atzaki Kirolak)

Francesc Freixer (Starbike)

 

Èlit noies

Neus Parcerisses (Ambisist)

Mariona Càtedra (Cicles Ayats Guíxols)

Beatriz Iglesias (Club Ciclista Cambrils)

 

Sub-23

Enric Permanyer (Sanejament Solé)

Sergi Pujabet (Òdena-Cicles Anoia)

Josep Morera (Ribera d?Ebre)

 

Sub-21

Josep M. Puigpinós (Òdena-Cicles Anoia)

Joan Compte (Nabes Tram)

 

Màster-30

Josep Betalú (Corratec)

Xavi Carnicer (Massi)

Enric Ramoneda (Tot Vici en Bici)

 

Veterans-40

Andrés Illamolla (Starbike)

Eduardo Blasco (Òdena-Cicles Anoia)

Xavier Martí (Ambisist)

 

Veterans-50

Joan Sánchez (Tot Vici en Bici)

Joan Carbonés (Nineta.com)

Ricardo Vela (Kandani)

 

Millor equip: Starbike

 

Segona edició de la ?Pedalada Solobici?

 

La prova d'avui de les Marathon BTT ha estat acompanyada de la ?Pedalada Solobici?, una pedalada popular no competitiva en la qual hi han participat diferents afeccionats a la mountainbike. Els ciclistes de la pedalada podien escollir entre fer tot el circuit de 79 quilòmetres o només córrer els primers 25, 40 o 60 km.

 

Propera prova a Osona

 

La tercera i penúltima prova del calendari de les ?Giant-Powerbar Marathon BTT Copa Catalana Internacional 2007? es celebrarà a la Vall d?en Ges (Osona) el diumenge 10 de juny. La carrera també es dividirà entre la prova de competició i la de la Pedalada Solobici.

Aquest campionat de Marathon BTT està patrocinat per Giant i Powerbar. A més, rep el suport de Solobici, Buff, Massi, Northwave i Coca-cola. L'organització va a càrrec de les federacions de ciclisme internacional i catalana, i de l'empresa d'esdeveniments esportius Ocisport SL. També cal destacar la col·laboració del Club Ciclista Gandesa i de Bicisports Aubanell en l'organització del circuit de la prova d'avui.

 

Informació i fotografies d´ Ocisport