Koretzky i Del Alba, vencedors de nivell del 15è Trofeu Ciutat de Barcelona

02/05/2021
BTT

Koretzky i Del Alba, vencedors de nivell del 15è Trofeu Ciutat de Barcelona

Aquest dissabte 1 de maig es va disputar el 15è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, quarta prova de la temporada de la Copa Catalana BTT Internacional i també puntuable per la Super Cup Massi. Una prova que va ser sinònim d'esforç, constància, resiliència i intriga fins al darrer metre. Amb la pluja nocturna i la que va caure durant tot el matí, va convertir un traçat de poca dificultat tècnica, en un d'aquells que qualsevol badada podia deixar fora de combat als participants i que va signar victòries elit del francès Victor Koretzky (KMC Orbea) i la campiona d'Espanya Rocío del Alba (BH Templo Cafés), mentre que el català Jofre Cullell aconseguia un important triomf sub23.

Els cinc sentits havien d'estar d'allò més actius per completar unes curses heroiques. Les proves que es van disputar durant el matí, van ser d'autèntica resistència. En destacava la victòria de Nicole Castillo (LA Torreta Bike) en juniors fèmines, o el 4t lloc de Marc Masana (La Torreta Bike) en una cursa de gran nivell internacional, lluitant per les posicions de podi en bona part de la cursa

Però a partir del migdia, el temps canvià dràsticament i va sortir un sol que va escalfar el circuit amb l'arribada de les millors curses, deixant el circuit humit i tècnic. A la prova femenina, va ser un cara a cara entre la campiona d'Austràlia, Rebecca McConnell, i la campiona d'Espanya, Rocío del Alba. Totes dues es van escapar a la primera volta i es van anar atacant en diferents seccions del circuit. Cap era capaç d'escapar-se i finalment, la cursa es va decidir a l'esprint. Allà, Rocío (BH Temple Cafès) va ser més potent i va guanyar. McConnell (Primaflor Mondraker XSauce) es va haver de conformar amb la segona posició. El mateix guió es va veure en la lluita per la tercera posició, en què Isaure Medde (Scott Creuse Oxygene), va guanyar a l'holandesa Sophie Von Benwordst-Wallrabe (JB Brunex Superior Factory Racing), a l'esprint. El 5è lloc era per la catalana Txell Figueras (MMR Factory Racing), just abans de desplaçar-se a l'Open d'Espanya de Sabiñánigo.

En categoria masculina, es va viure una situació molt similar. Després d'una sortida rapidíssima, en què hi va haver un gran ball de posicions, la cursa es va estabilitzar. Això ho van aprofitar Daan Soete (Hens Maes CX Team) i Victor Koretzky (KMC Orbea) per obrir un petit forat respecte a la resta de favorits. Els ciclistes del Primaflor-Mondraker-XSauce, Cullell i McConnell, juntament amb el campió belga, Schuermans (Scott Creuse Oxygene), intentaven retallar el marge perdut. Tot i els intents de Cullell, els dos líders es van escapar cap a la línia de meta i es van acabar jugant la cursa a l'esprint. Allà, Koretzky va tornar a demostrar que és un mestre en els finals ajustats. Per acabar, Schuermans va aconseguir el tercer lloc. Amb la seva quarta posició, Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker-XSauce) s'emportava la victòria sub23 en una cursa de gran importància abans de les Copes del Món.

El campionat català fa una breu parada i torna el pròxim 30 de maig, a l'increïble paratge de la Vall de Lord, que ja té les seves inscripcions obertes a www.ticketoci.net.

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport