La Copa Catalana BTT Internacional 2020 es presenta amb una prova més de Super Massi Cup

03/10/2019
BTT

La Copa Catalana BTT Internacional 2020 es presenta amb una prova més de Super Massi Cup

El principal calendari del BTT català ja pot anunciar el seu calendari 2020, que comptarà amb un total de nou cites, totes elles de categoria UCI i amb una prova més a la Super Cup Massi. En total, seran ja 6 les cites de categoria C1 o superior, mentre que una nova seu s'incorpora al calendari del segon campionat amb major repartiment de punts UCI del món. Hauran passat ja 18 anys des que el 2002 iniciés la seva marxa la Copa Catalana internacional de BTT Biking Point, aquesta serà la seva 19a edició, amb un gran nombre de campions i campiones en el seu palmarès.

El cap de setmana del 22 i 23 de febrer s'inicia la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point i la Super Cup Massi 2020 en el millor dels escenaris possibles, una de les catedrals de la bicicleta de muntanya a nivell europeu i segurament mundial: Banyoles. Com sempre, serà com una petita Copa del Món, una prèvia on els millors es proven abans d'iniciar la temporada i on el públic amant d'aquest esport, té clar que no se la pot perdre. D'altra banda, tindrem l'oportunitat de veure als futurs campions del món del mountain bike amb la celebració d'una prova de les Junior Series.

Corró d'Amunt, una de les clàssiques del calendari serà la segona cita, el 8 de març en categoria C2. Santa Susanna, el 19 d'abril, per segon any acollirà una prova C1 i per tant serà la segona cita de la Super Cup Massi, un recorregut divertit, amb contínues baixades i pujades amb l'al·licient d'estar al costat del mar, amb un terreny típicament de bosc mediterrani. El 2 de maig serà el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, ​​serà la 4a seu del campionat, que en aquest cas repeteix com a categoria UCI C1 i formarà part de la Super Cup Massi sent la 3a cita. La ciutat de Barcelona tornarà a ser escenari d'una lluita dels millors a la falda de la muntanya de Montjuïc. 

La següent cita ens portarà a la gran novetat del 2020, ens tocarà agafar el ferri per arribar a la Cala Ratjada (Mallorca), que s'estrena com a seu d'una prova de la Copa Catalana Internacional de BTT. En concret serà el 10 de maig quan es celebrarà la 5a prova del campionat, en aquest cas de categoria C2.

La 6a prova ja ens trobarem en ple Sea Otter Europe que en la seva quarta edició albergarà una altra prova C1 i també serà puntuable per a la Super Cup Massi, sent en aquest cas la seva quarta parada. Serà l'últim cap de setmana de maig dies 30 i 31, reservant el dissabte per a les fèmines i el diumenge per als homes. En aquest moment de ben segur que ja s'haurà definit bastant la classificació i els favorits. La prova de Girona sempre és una de les més potents pel que fa a participació, sobretot en el nivell dels participants, molts dels millors del món no es volen perdre aquest aparador que és el gran festival internacional de ciclisme que se celebra a la capital de les comarques de Girona.

La 7a cita serà el 7 de juny, amb un canvi radical de paisatge i estil de recorregut. La Vall de Boí, tradicional parada de la Copa Catalana de BTT, amb la seva habitual prova cronometrada de dissabte. La categoria serà també una gran novetat aquest any sent per primer UCI C1 el que de ben segur farà augmentar la nòmina de corredors de primer nivell que desitgessin formar part d'ella i a més s'incorpora per primera vegada a la Super Cup Massi. La penúltima prova del campionat serà també al Pirineu, el dissabte 29 d'agost, una de les proves més dures i apreciades, a Vallnord, Andorra, coincidint amb un escenari de pura bicicleta de muntanya a més de 2000 metres d'altitud i ni més ni menys que en el recorregut habitual de la Copa del Món que allà es celebra des de fa anys. En aquest cas, serà també prova C1 i a més serà l'última prova de la Super Cup Massi, és a dir, aquí coneixerem als guanyadors 2019 d'aquest prestigiós circuit internacional.

I per acabar un any increïble de competició del més alt nivell, Vall de Lord, que canvia de data habitual i passa a setembre, en concret el dia 13, donant per tancada la Copa Catalana Internacional de BTT Biking point i on lògicament es decidiran els campions 2020. Caldrà està atents a l'obertura de les inscripcions el proper 14 de novembre per a la primera prova del campionat, com ja és tradicional, amb la prova reina a la catedral del Mountain bike del nostre país amb la prova de categoria Hors Categorie de Banyoles. Cristofer Bosque i Txell Figueras han estat els darrers campions de la competició, segellada fa dues setmanes a Igualada.