La Copa Catalana BTT Internacional confirma el calendari del seu 20è aniversari

19/11/2021
BTT

La Copa Catalana BTT Internacional confirma el calendari del seu 20è aniversari

La Copa Catalana Internacional BTT és un dels campionats de Mountain Bike de referència a nivell mundial. Des de la seva creació l'any 2002, el seu prestigi ha anat creixent de manera espectacular, i no serà una excepció en el seu 20è aniversari. El calendari 2022 constarà de nou proves de nivell constrastat que consoliden la competició a l'elit de la bicicleta de muntanya mundial.

El 26 i 27 de febrer, Banyoles es tornarà a vestir de gala per celebrar l'única prova XCO Hors Categorie del país. Els millors ciclistes internacionals estaran presents, per poder iniciar la temporada de la millor manera possible, formant una petita "Copa del Món". I com va passar a les passades edicions, tindrem l'oportunitat de veure els futurs campions del món del de la bicicleta de muntanya amb la celebració d'una prova de les UCI Junior Series.

La segona prova serà el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. Una cursa que sempre ens deixa grans moments al voltant de Montjuïc. La cita serà el 2 d'abril i tindrà categoria UCI C1.

Corró d'Amunt és una d'aquelles curses tradicionals del campionat i el seu recorregut sense descans tornarà a ser escenari d'una contrarellotge i una UCI C2 el 9 i 10 d'abril.

Santa Susanna serà la seu d'un cap de setmana complet. Una cita C1 espectacular el 23 i 24 d'abril, on es podrà gaudir d'un recorregut divertit i exigent, que cada any crea més adeptes.

I el 29 de maig el campionat viatjarà cap a Mallorca per viure la cita espectacular de Cala Ratjada, rodant pels penya-segats de Capdepera, que puja de nivell i serà UCI C1.

I d'allà, anem a una d'aquelles localitzacions espectaculars, la Vall de Lord, el 12 de juny. Un circuit imponent que sempre exigeix a tots els participants.

Com a avantsala de l'estiu, el 18 de juny, Vallnord Pal Arinsal obrirà les portes per tornar a viure una prova UCI C1, que exigirà a tots els participants amb el circuit a més de 2000 metres d'altitud. A partir d'aquí, el campionat cessa la seva activitat per encarar la recta final amb energia.

Amb el fubak  de l'estiu, el 10 de setembre es disputarà l'UCI C2 de la Vall de Boí, un dels emplaçaments més autèntics per a la pràctica del Mountain Bike.

I per finalitzar el 2022, la 9ª i última prova de l'any serà al fantàstic escenari de Girona - Sea Otter Europe, que albergarà una nova UCI C1 el 24 i 25 de setembre, per decidir els campions de la Copa Catalana Internacional. Ningú no es voldrà perdre aquest aparador que és el gran festival internacional de ciclisme a Europa, que tancarà un calendari que aquest darrer 2021 va tenir a Meritxell Figueras i Cristofer Bosque com a guanyadors.

Les inscripcions per la prova reina, la ja tradicional Hors Categorie de Banyoles ja estan obertes.
 
CALENDARI COPA CATALANA INTERNACIONAL BIKING POINT 2022:

  • 26/27 FEBRER – Banyoles
  • 02 ABRIL – Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona
  • 10 ABRIL – Corró d'Amunt
  • 23/24 ABRIL – Santa Susanna
  • 29 MAIG – Cala Ratjada (Mallorca)
  • 12 JUNY - Vall de Lord
  • 18 JUNY – Vallnord - Pal Arinsal
  • 10 SETEMBRE – Vall de Boí
  • 24/25 SETEMBRE – Girona (Sea Otter Europe)
  • Més informació a la pàgina web de la Copa Catalana Internacional BTT.