La Copa Catalana Internacional BTT fa parada a Vall de Lord

26/04/2018
BTT

La Copa Catalana Internacional BTT fa parada a Vall de Lord

Aquest pròxim cap de setmana, dies 28 i 29 d'abril, Vall de Lord acollirà la primera prova doble de la Copa Catalana Internacional Biking Point, 20ª edició de la prova en terres lleidatanes. La de Vall de Lord és una de les proves amb més solera del calendari de la Copa Catalana Internacional Biking Point: no només ofereix un recorregut d'autèntic mountain bike, sinó un entorn privilegiat per a la pràctica d'aquest esport, en una zona de muntanya perfecta per un cap de setmana en contacte amb la natura.

Sent a més la cita que marca l'equador del campionat, té l'al·licient de ser la carrera que pot començar a mostrar qui opta a la general final del campionat. No només per ser la 4a de les 8 cites del certamen, sinó perquè serà la primera que tingui prova contrarellotge en la jornada de dissabte, la qual cosa significa punts en joc i un major pes a la general de la Copa Catalana Internacional Biking Point.

Sobre el recorregut, aquells que ja hagin competit alguna vegada a Sant Llorenç de Morunys ja sabran que els espera un circuit que ho té tot. Una llarga i dura pujada pels més forts, una no menys llarga baixada per sender, totalment natural, combinada amb altres trams de sender creats per a aquest traçat que compta amb l'al·licient d'estar totalment integrat en els boscos que envolten Sant Llorenç de Morunys. També hi haurà terrenys de tot: des de pista llisa a pujades de pedres, baixades ràpides i amb trams rocosos i lents. Corbes d'alta velocitat amb trams molt lents i revirats. Potser el traçat més complet de tot el campionat. Un gran circuit, naturalesa i competició. 

A més, aquest any hi haurà novetats destacades. L'organització, aprofitant que la prova suposa la 20a edició del Lord Festival, Vall de BTT, ha introduït canvis importants en el primer terç del recorregut. Això afecta especialment a la contrarellotge, que serà totalment nova. S'ha buscat apropar encara més la competició als espectadors, dissenyant una zona molt revirada i divertida, que farà que el circuit sigui més explosiu. Tot això amb unes vistes excepcionals de l'embassament de la Llosa del Cavall.

La darrera cita del certamen, Santa Susanna va veure com Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Cycling) es feia amb el liderat de la Copa Catalana Internacional Biking Point, però la diferència de punts respecte a Oliver Avilés (Ravet Bike) i Ismael Ventura (ESMTB.com) és mínima. Amb els punts addicionals de la contrarellotge en joc la cursa servirà per veure si el biker de Olympia s'encamina cap a la seva 3ª victòria a la general final o si la competició s'obre encara més. Per ara ningú ha aconseguit repetir victòria en les 3 proves que es porten disputades. Repetirà algú a Vall de Lord?

Més clara és la situació en la categoria femenina en la qual Magda Duran (Biking Point) té un marge de punts més folgat sobre Sandra Santanyes (Olympia Factory Cycling). Vall de Lord, on també estarà present Claudia Galícia (Megamo Factory Team) marcarà el camí de les següents proves, les Super Cup de Barcelona i Girona. El tram decisiu comença aquest cap de setmana.

Les inscripcions estan obertes a www.ticketoci.net fins aquest dijous per la nit.