​La Gironès MTB Challenge es reinventa en La Santa Vall

14/02/2019
BTT

​La Gironès MTB Challenge es reinventa en La Santa Vall

L'antiga Gironès MTB Challenge es reinventa en La Santa Vall aquest 2019, amb tres recorreguts que tindran com a epicentre Sant Gregori, a 5 minuts de Girona capital.

La nova proposta de Klassmark Bike acollirà diuemnge a aproximadament 1000 ciclistes que gaudiran dels recorreguts Marathon, Starter i Adventura que han estat preparats amb detall per l'ocasió.

El circuit Marathon té com a protagonistes els corriols de la Vall de Llémena, en un recorregut de 80 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu per gaudir del mountain bike en la seva màxima expressió. El francès Thibaut Vassal (128 Bike Avenue) i Sílvia Roura (Esteve Team) acudiran a Sant Gregori per defensar el seu liderat després de la seva victòria a Palamós. Pau Egeda (Biking Point) i Marc Donadeu (Scott-Taymory) tampoc volen perdre l'estela de la classificació general per seguir optant a la glòria de les MTB Challenge Series.

En la victòria parcial Jofre Cullell (Megamo UCI Team) torna a estar en boca de tots. El campió vol revalidar el triomf en una cursa que li ve de luxe per encarar els seus compromisos internacionals. L'actual campió d'Espanya Sub23 i d'Europa Júnior XCO és la gran esperança del moutain bike del nostre país. Per la seva banda, Cristofer Bosque (osCommerce) i Guillem Cassú (Radikal Bikes) elevaran el nivell de la prova. Tampoc es perdran la festa Melcior Mauri, campió de La Vuelta 1991, o Aleix Espargaró, pilot de Moto GP.

L'organització, com és habitual, obre la possibilitat de fer front al recorregut Marathon en format equip, on Gerard Minoves i Marc Casanova, equips masculins, i Núria Lauco i Marcos Corral, equips mixtes, parteixen com a líders i favorits. Entre tots, són 500 participants els que prendran la sortida a les deu del matí; la distància més multitudinària del dia. 

A aquest repte se li suma l'Starter, un itinerari més curt i menys exigent pensat per a tots els amants de la bicicleta de muntanya, amb sortida les 10.30h i on prendran part 250 ciclistes per cobrir els 36 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. Entre aquests trobarem els ciclistes que competeixen amb una E-bike, una nova modalitat que l'organització ha volgut donar lloc en aquesta distància amb una classificació independent.

Els més matiners, nou del matí, seran els ciclistes de l'Adventure; la gran aposta de Klassmark Bike per a aquesta temporada. Es tracta d'un nou concepte per a gravel i bicicleta de muntanya on els participants hauran d'orientar-se mitjançant un sistema GPS. 250 ciclistes recorreran els camins i pistes del Pla de l'Estany i el Baix Empordà per tornar a endinsar-se a la Vall de Llémena durant 100 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. Una autèntica aventura tal com el seu nom indica. 

Més informació i inscripcions

[Foto crèdits: Oriol Batista]