La Jonquera acull la primera prova de l'Open Girona BTT

24/02/2020
BTT

La Jonquera acull la primera prova de l'Open Girona BTT

La Jonquera serà seu el proper 1 de març de la primera prova de l'Open Girona BTT, el calendari de bicicleta de muntanya en la modalitat XCO (Cross Country) referència a la província (Consulta'n tota la informació). L'organització d'aquest esdeveniment corre a càrrec del Club Esportiu Tramuntana X-Trem i de l'Ajuntament de la Jonquera, que van presentar l'esdeveniment acompanyats dels corredors jonquerencs Júlia Pujol i Dídac Cuadros i del vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme o delegat per Girona, Carles Ferrer.

L'organització, amb Júlia Pujol al capdavant, ha dissenyat un circuit tècnic i molt atractiu que transcorre per corriols fins a arribar al menhir de Canadal. La sortida es realitzarà al carrer Major i hi haurà tres recorreguts per escollir segons la categoria. Per als més petits, tal com està previst en totes les dates de l'open, es disputaran les proves de Kids Cup, una prova amb dues modalitats. La primera és d'1 quilòmetre, sortirà a les 9 del matí i serà per Prebenjamins i Benjamins. La segona serà de 3 quilòmetres, sortirà a les 9.30 del matí i està pensada per Principiants, Infantils i Alevins. Finalment, a les 10.30 del matí s'iniciarà la cursa mare: l'Open BTT Girona – La Jonquera, que recorrerà un circuit de 7,4 quilòmetres fins a donar 5 voltes. Aquesta està pensada per les categories Júnior, Èlit i Sub 23 fins a M40.

Aquesta cursa està limitada a corredors federats per la FCC, però gràcies a la creació d'una categoria transfronterera, també hi podran participar els corredors que arribin de la Catalunya Nord. L'Open BTT de Girona és el campionat provincial amb més edicions de la península i el campionat referència d'aquesta modalitat a la província de Girona. Enguany La Jonquera acollirà la prova que encetarà el calendari 2020 aquest douemnge 1 de març, al qual la seguiran la prova a Castell Platja d'Aro (29 de març), la de Les Preses (13 d'abril), la de Sant Hilari Sacalm (17 maig) i la de Quart (24 de maig).