La MTB-O a Catalunya entra en escena

11/09/2018
BTT

La MTB-O a Catalunya entra en escena

L’orientació en bicicleta de muntanya (MTBO) és la disciplina de les Curses d’Orientació que es disputa dalt d’una bicicleta de muntanya. Gaudeix d’un moment de forma esplèndid a Catalunya i les curses tornen a tenir molt bones inscripcions. La primera prova de Copa Catalana d’enguany es va celebrar a Vidreres, i va ser a la vegada el Campionat de Catalunya. En aquesta prova la Mònica Aguilera i el David Tarrés van proclamar-se campions de la disciplina just per davant de l’Ampa Gil i el David Toll.

Des de llavors, els nostres campions han ampliat el seu palmarès esportiu de forma brillant. La Mònica Àguilera, consagrada com una de les millors esportistes de la modalitat, ha arribat a ser campiona del món veterana en la prova de sortida en massa i subcampiona de sprint al mateix campionat aquest estiu. I En David Toll ha finalitzat tercer al campionat d’Espanya de llarga distància també durant les darreres setmanes.

Tots aquells que vulguin iniciar-se en aquesta modalitat i provar-se al costat d’aquests i altres corredors teniu una doble oportunitat les properes dates. La Copa Catalana-O arriba a Quart-Les Gavarres (Gironès, Girona) el 23 de setembre. I el 14 d’octubre a Sarrià de Ter (Gironès, Girona).
Hi podrà participar qualsevol persona amb una bicicleta de muntanya i els federats de la FCOC (Federació de Curses d’Orientació de Catalunya) o de la FCC (Federació Catalana de Ciclisme) gaudiran d’un descompte traduït en l’exempció de pagament de la llicència temporal. Hi haurà diferents circuits i categories segons l’edat, el sexe i la dificultat tècnica i física.

La pregunta per als que encara no us heu estrenat en la MTB-O pot ser, què ens trobarem el dia de la cursa? A les curses de MTB-O els camins es representen al mapa pel seu nivell de “ciclabilitat”. Es diferencien entre pistes i corriols i tenen 4 nivells segons la velocitat que el terreny permeti. El dibuix de la resta del terreny està generalitzat, doncs no es pot circular fora dels camins. Els punts de control en si no són difícils de trobar, perquè sempre són accessibles sense desmuntar de la bici, i ubicats en camis o senders. El repte de l'orientació amb bicicleta és triar la ruta més òptima entre cada punt, per després executar-la el més ràpid possible i sense errors. Les dificultats depenen en gran mesura del ritme escollit, habilitat de lectura i capacitat de decisió.

No dubteu en visitar la pàgina web www.orientacio.cat per a informar-vos més detalladament de les curses i per a realitzar la inscripció.