La Pedals de Foc Non Stop arriba al seu 15º aniversari com a Europeu Ultramarató BTT

22/06/2021
BTT

La Pedals de Foc Non Stop arriba al seu 15º aniversari com a Europeu Ultramarató BTT

La ja mítica prova de resistència en BTT Pedals de Foc Non Stop arriba enguany a la seva 15a edició, després de no poder celebrar-se el 2020 degut al Covid, i ho fa acollint per quarta vegada els Campionats d’Europa de MTB Ultramarathon, la prova amb més rang en aquesta distància -reconeguda per la Federació Catalana de Ciclisme en primera instància el 2014 -del calendari mundial.

Per recòrrer els 213kms i 6.200m de desnivell previstos, la volta al perímetre del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, s’aplegaran a la línia de sortida de Vielha e Mijaran fins a 731 ciclistes de tretze països diferents.

L’edició 2021 de la cursa, que arrancarà a les 04.30h de la matinada, presenta algunes novetats respecte les edicions precedents, derivades sobretot de l'aplicació del Covid en les sortides, havent de deixar un marge de temps entre elles. El briefing serà aquest any online, poden-lo veure els participants quan desitgin, tot i que la recollida de dordals es manté per divendres a l'aire lliure sempre que les condicions ho permetin. Tots els participants tindran un tracker de seguiment via GPS facilitat per la organització, que a més de saber en cada moment la seva posició (un gran pas a nivell de seguretat), permetrà revisar el compliment del recorregut proposat. Es matindran els talls horaris a Torre de Cabdella (km 98 a les 15.00h), Espot a les 18.00h i C28-Sorpe a les 20.00h, s'eliminaran els gots de plàstic en els 7 avituallaments amb la intenció de generar menys residus en aquest entorn natural tant privilegiat que acull la prova. Així mateix els responsables del Club Ciclista Pedales del Mundo també han anunciat que enguany hi haurà quatre punts d'assitència mecànica, a càrrec de Pinyi Bicis i Lo Taller, que s'ubicaran a Vilaller, Gotarta/Sant Salvador, Torre de Cabdella i Espot. A Torre de Cabdella es manté l'avituallament principal de la prova amb arròs, i carpa d'assistència mèdica.

Encapçala la llista dels favorits a endur-se el Campionat Europeu el vigent campió Llibert Mill, que tindrà com a rivals el campió català 2021 XCUm Guillem Muñoz, el gallec Brandan Márquez (doble vencedor de la prova), Alberto Fernández, Josep Betalú, Oriol Colomé, Ismael Ventura, el líder de l'Open Espanya Marató Oscar Pujol, els alemanys Dominik Schwaiger i Peter Schermann, l'austríac Philip Handl, el suís Konny Looser o el francès Thibaut Wantellet, entre d'altres. Entre les fèmines, la catalana Ramona Gabriel Batalla (campiona el 2019 i 2a el 2018) defensarà el seu títol davant la jove sotscampiona catalana XCUm Marta Torà, Michaela Sekulova, l'alemanya Antonia Daubermann o la romanesa Manuela Muresan, entre d'altres.

[Foto crèdits: Val d'Aran Photos]