La Scott Marathon Cup 2021 traspassa el seu equador a la Vall de Boí

08/07/2021
BTT

La Scott Marathon Cup 2021 traspassa el seu equador a la Vall de Boí

Aquest pròxim diumenge 11 de juliol, el calendari de XCM català tindrà una important parada de la Scott Marathon Cup en una prova que sempre es presenta dura per l'altitud i el desnivell positiu. BTT d'alta muntanya. Això és el que es pot respirar a la Scott Marathon by Continental, i més si parlem de la prova de la Vall de Boí, emmarcada dins el festival de muntanya més important del sud d'Europa, el BUFF Mountain Festival.

Aquesta gran cursa és la més peculiar del campionat. Una cita que ens endinsarà als Pirineus, a la perifèria del Parc Natural d'Aigüestortes. Probablement la cursa amb les vistes més espectaculars de tot l'any. Vall de Boí serà el lloc en què els millors escaladors trauran a la llum les seves qualitats. La prova comptarà amb dos grans favorits: Ever Alejandro Gómez (RR Bikers) en categoria masculina; i Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team) en fèmines.

La Vall de Boí atorgarà a tots els participants un terreny molt diferent on practicar el Marató VTT. Una cita que endinsarà als ciclistes als Pirineus, fent-los gaudir amb vistes increïbles. Però a més, hauran d'acceptar el desafiament de superar un traçat d'alta muntanya, on els escaladors podran brillar fins arribar als 2260 metres d'altitud.

Una cursa amb una ascensió de més de 1.000 metres de desnivell que transportarà als bikers, des del cor de la vall fins als cims de l'estació de Boí Taüll. Una manera de barrejar esforç físic amb paisatges de postal. El millor lloc per respirar aire pur i gaudir de paratges inigualables. La clau serà dosificar bé les forces per completar el recorregut de 47km i 1.900m +. Però també hi haurà diversió per als amants dels descensos. En la seva majoria ràpids i assequibles però que serviran als més hàbils per demostrar la seva destresa.

La 3a prova de la Scott Marathon by Continental marcarà un canvi en l'estil de recorregut respecte als vists a Sant Joan de Mediona i Cambrils. Creuant l'equador del campionat, deixarà molt encarrilades les classificacions generals de cara a la pròxima cita, a Girona, el 25 de setembre.