La Tramun arriba a la 21a edició

10/10/2019
BTT

La Tramun arriba a la 21a edició

La 21 a edició de La Tramun - Singletrack Marathon es disputarà aquest diumenge dia 13 i formarà part de nou de les UCI Marathon Series i de la Copa Catalana de BTT Marató.

La prova, organitzada pel Club BTT Fornells, comptarà enguany amb la cursa Tramun XCC de 33km, la marató UCI de 72kms, La Tramun Kids  per categories de promoció, i també el Campus Infantil BTT que es desenvoluparà durant el cap de setmana, a més de vàries activitats complementàries.

Les UCI Marathon Series es el calendari que agrupa les 34 proves de BTT Marató més prestigioses del món, i dins d’aquestes la Tramun ocupa un lloc destacat degut al seu magnífic recorregut. Amb sortida a la Cooperativa de la Vall d’en Bas a les 08.30h, la cursa (restringida a les categories elit i S23) és un festival de corriols que enamora els millors ciclistes i tots aquells que hi prenen part. Enguany la participació comptarà amb alguns dels millors especialistes del panorama internacional, com el 4t classificat del mundial Alexey Medvedev, el belga i doble vencedor de la Tramun Sabastien Carabin (3r del ranking mundial), el campió noruec i 13º al mundial Ole Hem, el campió anglès Ben THomas, l’italià Tony Longo, el bolivià afincat a Catalunya Ever Alejandro Gomez, o els especialistes de casa nostra Francesc Guerra, Ismael Ventura, Ramon Sagues i Alberto Losada entre d’altres. Entre les fèmines, participació d’autèntic luxe amb les tres primeres del ranking mundial actual: l’eslovena Blaza Pintaric, sotscampiona europea i del món de marató 2019; l’alemanya Bettina Janas, vencedora de tres proves del calendari 2019 entre les quals la de la Sea Otter, i la vencedora de la Tramun 2018 Esther Süss. Al seu costat, les catalanes Mercè Pacios (la millor de l’estat en el ranking mundial en 12º posició), la campiona estatal Clàudia Galícia, la polonesa Michalina Ziolkowska, la vencedora de la Copa Catalana Internacional Meritxell Figueras, o Sílvia Roura, entre d’altres.

La Tramun XCC tindrà 33kms i 900m D+, i sortirà de l’Hostal del Fang a les 08.30h. Premiarà amb un trofeu les categories Cadet (fem/masc), Junior (fem/masc) i les diferents categoríes
Masters (fem/masc) amb un mínim de 5 participants totes elles. En la Categoria Open pot participar qualsevol ciclista amb llicència cicloturista o de dia. No hi haurà premis ni trofeus en aquesta categoria.

Els ciclistes tindran al seu servei busos, servei de pàrquing, custòdia i neteja de bicis, avituallaments, dinar a l’arribada, dutxes, bossa d’obsequis, massatge, i samarreta commemorativa entre d’altres.

La Tramun Kids proposa enguany tres circuits diferents per cada categoria. Es portarà a terme a l’entorn del pavelló de Fontajau a partir de les 10.15h del matí de diumenge. Comptarà amb activitats complementàries com Parc Aventura, circuit d’agilitat, circuit de trial i zona lúdica i d’animació. Hi poden prendre part nens federats o no, i la inscripció inclou dinar popular en acabar.

El Campus Infantil de BTT La Tramun va dirigit a nens i nenes ente 6 i 15 anys, i es farà els dies 12 i 13. S’hi faran activitats relacionades amb el perfeccionament de la conduccií, tècnica de descens, entrenaments en circuit…

Tota la informació