La Transpyr més dura posa punt i final a Roses

20/06/2021
BTT

La Transpyr més dura posa punt i final a Roses

La Transpyr Coast to Coast 2021 ha celebrat la seva 11a edició amb la gran novetat del canvi de sentit del recorregut, ja que aquest s'iniciava a la costa del mar Cantàbric a Saint Jean de Luz (França) per finalitzar després de 7 etapes duríssimes a Roses, tocant al mar Mediterrani. Habitualment el recorregut sempre s'iniciava a Catalunya pr finalitzar al Cantàbric.

Sense cap mena de dubte, ha estat una de les edicions més dures de la Transpyr. I no només pels més de 20.000 metres de desnivell positiu i 700 kms que han hagut de superar els ciclistes tot creuant els Pirineus d'oest a est, sinó per les dures condicions meteorològiques que han sofert els participants, vinguts de 20 països diferents, en algunes de les etapes. La cursa s'ha desenvolupat seguint totes les mesures establertes enfront la pandèmia de Covid19, i des del punt de vista competitiu, amb un format que alternava trams cronometrats per les classificacions, amb trams d'enllaç. A banda de la modalitat BTT, també s'ha celebrat en format cicloturista la Transpyr Backroads, amb 70 privilegiats afrontant alguns dels ports més mítics dels Pirineus, escenaris de les grans gestes del ciclisme de carretera mundial. Una autèntica aventura només a l'abast de gran ciclistes. 

Després d'aquestes 7 etapes duríssimes, els vencedors de la Transpyr Coast to Coast han estat:

  • Categoria masculina: Oscar Sebastían i Albert Rota
  • Categoria Master: Iker Irastorza i Carlos Medina
  • Categoria Gran Màster: Diego Galofré i David Cuadrado
  • Categoria Mixta: Siska Simone Marrecau i Dries Smeuninx
  • Categoria MTB Solo: Ana Martínez i Manuel Llano

El premi ha estat per tots i totes els finishers d'aquest gran repte que han aconseguit acabar d'omplir l'ampolla amb l'aigua del Mediterrani a les platges de Roses.

[Foto crèdits: Transpyr]