La VolCAT celebra el seu 15è aniversari amb més força que mai

15/04/2019
BTT

La VolCAT celebra el seu 15è aniversari amb més força que mai

Des d'aquest dijous 18 d'abril i acabant el 21 d'abril, se celebra a Igualada la VolCAT, tota una institució en el calendari biker, no només nacional, sinó internacional. Han passat 15 anys des que la prova per etapes BTT es va estrenar en el panorama biker marcant un abans i un després al nostre país. El seu format de 3 dies de competició va atreure als participants des de l'inici. Els seus primers vencedors ja van ser destacats ciclistes estrangers, i durant tota la seva història tan sols dos corredors estatals han aconseguit imposar-se a la prova i dues corredores del nostre país (això sí, 5 ocasions en total) s'han endut el triomf en la categoria femenina. Un bon termòmetre per mesurar l'excepcional nivell de participació que s'ha viscut, històricament, a la VolCAT.
 
Tot i que el cor de la VolCAT són els seus més de 1.000 bikers aficionats que l'escullen per passar una Setmana Santa diferent. La VolCAT va donar un canvi de rumb fa 2 anys per ser més que una simple carrera de mountain bike. Va passar a ser la VolCAT Festival. Un esdeveniment on el focus està posat a la competició però en la qual, al seu voltant, hi ha multitud d'activitats i facilitats perquè els aficionats passin uns dies en el millor ambient possible.

L'adopció d'Igualada com a seu central de la prova també ha portat la VolCAT a un altre nivell. D'una banda facilitant la logística i, de l'altra, permetent a l'organització treballar en els recorreguts any rere any, realitzant un constant manteniment dels senders, buscant noves alternatives i polint, a poc a poc, unes etapes que només fan que millorar any rere any. El seu disseny té una premissa clara: oferir el MTB més divertit. Aquest any, per continuar mantenint el seu status UCI, la VolCAT passa a ser de 4 dies per primera vegada en la seva història
 
En el pla competitiu, la VolCAT no defrauda. Any rere any acudeixen a ella els millors bikers del panorama mundial, especialment especialistes en bike-marató, però també corredors de XCO a la recerca dels cobejats punts UCI. Això permet als aficionats conviure de forma propera amb els corredors que són protagonistes de les millors competicions durant tot l'any i per tot el planeta. Més de 20 nacionalitats es reuniran a la VolCAT aquests dies.
 
La llista de grans noms d'aquest any és inacabable: l'equip DMT Racing amb Hans Becking i José Dias al capdavant. Però no ho tindran fàcil, David Valero vol col·locar a la seva MMR al capdamunt del podi, i el biker andalús ja sap el que és guanyar proves de diversos dies. Encara amb això no serà un duel entre dos. El rus Alexey Medvedev, de l'equip ASD Cicli Taddei, actual campió d'Europa de bike-marató, també és aspirant a tot. Un bon exemple de com la VolCAT reuneix bikers de tot tipus està en la participació de Titouan Perrin-Ganier, de l'equip Focus MTB Team, campió del món de Eliminator i que, de ben segur, tindrà la seva vista fixada en el Eliminator que se celebra després de l'última etapa. Un Eliminator en el qual ja va ser pionera la VolCAT introduint-se en la seva primera edició el 2004. Del potent equip Torpado Sud Tirol participen Peeter Pruus i Riccardo Chiarini. L'italià Cristian Cominelli del Soudal Lee Cougan Racing Team, l'alemany Sascha Weber, o el bolivià Ever Alejandro Gómez de l'equip Olympia Factory Racing, són alguns dels destacats a lluitar per les primeres places. Pel que fa a altres noms, cal destacar també a Francesc Guerra de l'equip BUFF Scott o Guillem Muñoz del TBellés, seran part dels bikers nacionals cridats a destacar ja que ja ho han fet en anteriors edicions.
 
I no oblidem grans noms per a la història, ex corredors professionals de la talla d'Óscar Freire, excampió del món de ciclisme de carretera, que tampoc voldrà perdre el 15 aniversari de la VolCAT. En categoria femenina la batalla es presenta molt més oberta. L'any passat la prova va ser dominada amb mà de ferro per Katazina Sosna, de l'equip Torpado Sud Tirol, enguany intentarà defensar el triomf. Els seus contrincants són també moltes: Eva Lechner, companya d'equip, Natalia Fischer del MMR, Elena Gaddoni, Silvia Scippioni de l'equip ASD Cicli Taddei, entre moltes altres.
 
Des del punt de vista Open, centenars d'aficionats de tota la geografia d'Espanya i de molts altres països participaran novament o per primera vegada en la seva gran aventura biker de l'any. Per a molts d'ells és la seva gran il·lusió i són els seus dies de vacances de Setmana Santa. Molts mesos de preparació amb pluja o fred durant l'hivern per arribar en les millors condicions. De ben segur que l'esforç haurà valgut la pena quan el diumenge creuin la meta de l'última etapa i es converteixin en finishers de la VolCAT.