La VolCAT Platja d'Aro comença la competició internacional de BTT

29/01/2023
BTT

La VolCAT Platja d'Aro comença la competició internacional de BTT

Aquest cap de setmana del 4 i 5 de febrer es disputa la segona edició de VolCAT Platja d'Aro, que serà la primera prova a Espanya del calendari internacional amb punts UCI XCO en una temporada que es preveu molt intensa. Una cita oberta a professionals i amateurs, que aprofitaran les singularitats del territori de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró i el seu entorn natural per plantejar dues etapes intenses, que puntuaran per separat al rànquing mundial UCI, en categoria C3.

Serà la primera de les cites VolCAT 2023, que es desenvoluparà en un marc incomparable per a la pràctica de la BTT, amb bosc mediterrani en una població coneguda pel seu compromís amb l'esport com Platja d'Aro. Dues apassionants etapes en format Cross Country amb sortida i arribada a la localitat, amb una zona de pàdoc privilegiada i amb tots els serveis per a corredors i acompanyants.

La primera serà uns etapa de 40 quilòmetres i 1.250 metres de desnivell, amb un recorregut força trencacames, amb constants pujades i baixades que propiciaran els atacs dels ciclistes favorits a adjudicar-se la victòria. I la segona jornada afrontarà un circuit d'uns 40 quilòmetres i 700 metres de desnivell, amb més ritme i amb una sobtada pujada a mitja cursa, que posarà a prova la resistència dels participants.

A la seva primera edició ja va comptar amb ciclista de fins a 20 nacionalitats, entre els quals destaca la guanyadora del 2022, que es va proclamar campiona dels Estats Units, Savilia Blunk. Alhora, esportistes amateurs que troben en aquest tipus de carreres l'escenari ideal per gaudir plenament de la seva afició.