L'Escola de Juneda proclama els campions provincials en una gran matinal de BTT

27/10/2021
BTT

L'Escola de Juneda proclama els campions provincials en una gran matinal de BTT

Les instal·lacions de la recentment homologada Escola de Ciclisme Juneda-Garrigues, l'única d'aquestes característiques de la província de Lleida, fou l'escenari de la darrera prova competitiva de BTT a les terres de ponent d'aquest 2021, amb la celebració del 1r Open Infantil Vila de Juneda, que va servir també per proclamar els campions/es provincials de les categories de promoció acollint fins a 80 ciclistes de totes les categories.

Els tres recorreguts plantejats per la organització, a càrrec del CC Colla la Pedalada de Juneda i el Consell Esportiu de les Garrigues, incloien pràcticament tots els elements que es treballen en l'Escola, i estaven adaptats a les diferents categories, intentant que els joves ciclistes puguéssin gaudir d'un matí d'autèntica BTT però sense fer curses molt llargues, tenint en compte les alçades en que ens trobem de l'any. Així doncs, després del pertinent tràmit de l'acreditació de dorsals i recollides de xips, es va obrir la matinal amb les curses de prebenjamins i benjamins amb una vintena de participants. Els més jovenents s'enfrontaven a un recorregut de 1km amb dubbies, ziga-zagues, un obstacle de fusta, troncs, uns petits tallats, i dues petities pujades, al que van fer 2 i 3 voltes respectivament. En acabar va ser el torn dels setze principiants, que a més dels obstacles dels petits, s'enfrontaven a part del recorregut llarg, amb quatre voles de 1'4kms en els que es trobaven dos rock gardens de diferent dificultat, corbes peraltades, mesetes de salts i salts tallats, i també més tram de pujada. I per útlim es van celebrar les curses d'alevins i infantils, que es jugarien la victòria al recorregut llarg de 1,7kms per volta, fent el recorregut dels principinats i un afegit en forma de pujada i baixada entre una zona arbrada propera a l'Escola. La organització va disposar de chicken pass pels obstacles més tècnics i la matinal va discorre sense incidències rellevants. Totes les curses van brindar un gran espectacle al nombrós públic assistent, els ciclistes van mostrar les seves habilitats per sortejar totes les dificultats i obstacles, i van posar de manifest un cop més el gran treball que es fa a les Escoles de Ciclisme d'arreu de Catalunya. Així mateix, destacar que els responsables de l'Escola van rebre les felicitacions dels ciclistes i els tècnics per la qualitat dels recorreguts plantejats i les instal·lacions.

Classificacions 1r Open Infantil Vila de Juneda

Els campions/es provincials de les diferents categories foren:

  • Prebenjamí: Arnau Casanovas (EC Juneda-Garrigues)
  • Benjamins: Geneva Tunkara (PC Cervera) i Pau Roca (EC Terres de Lleida)
  • Principiants: Júlia Casanovas (EC Juneda-Garrigues) i Gerard Solé (PC Cervera)
  • Alevins: Ferran Ferrer (Gessers Algerri CE) i Emma Andreu (Bike Kids)
  • Infantils: Ester Sopena (EC Juneda-Garrigues) i Alan Febré (BikeTrial Torredembarra)

Tots els participants van marxar amb una bossa d'obsequis dels col·laboradors i patrocinadors de la prova i de l'Escola. En l'entrega de premis hi foren presents el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Juneda José Luis Garrido, el president del Consell Esportiu de les Garrigues Jordi Sarlé, el president del CC Colla la Pedalada de Juneda Joan Sedó, i el Delegat de la FCC a Lleida Norbert Herrera.

[Foto crèdits: Clara Profitós @profivisual]