Palamós obre les portes de Sa Costa Brava

01/11/2019
BTT

Palamós obre les portes de Sa Costa Brava

Aquest diumenge 3 de novembre els amants del millor gravel i MTB tornaran a reunir-se a Palamós, punt de sortida i arribada de Sa Costa Brava, un dels festivals més importants d'aquest territori que espera acollir a més de 600 ciclostes, en una segona edició organitzada de nou per Klassmark.

Els ciclistes de muntanya més experts tindran la Marathon en el punt de mira. 70 kms i 1.700 m D+ on les Gavarres seran més protagonistes que mai. El segell singletrack hi serà present durant tot l'itinerari. A més, l'organització ofereix la possibilitat de fer front al recorregut en format equip, és a dir, compartint quilòmetres amb un company d'agonia.

En la línia de sortida trobarem noms importants del calendari Klassmark com Oriol Colomé (Bicis Esteve) o Sandra Santanyes (Trek Bicisprint Sabadell), però també el de ciclistes professionals de carretera a la recerca de noves experiències com Jessica Albon i Dion Smith (Mitchelton Scott). No ens oblidem dels centenars de ciclistes populars que arribaran a Palamós decidits a gaudir del seu esport en la seva màxima expressió. 

A la Marathon l'acompanya un circuit menys exigent, l'Starter, un format ideal per a tots els públics però que no perd l'essència del MTB, amb 40 km i 900m D+. Reptes fets a mida que també abracen les e-bikes, que podran competir en aquesta modalitat amb una classificació independent.

A les dues proves de bicicleta de muntanya s'hi uneixen altres dues de gravel. Després de la irrupció de l'Adventure l'any passat, un format on els participants han d'orientar-se mitjançant un sistema GPS, el gravel segueix guanyant adeptes. La distància de 120 kms i 1000 m D+ estarà recolzada per una altra de més curta, l'Adventure Starter de 66 kms i 550 m D+ que oferirà una segona opció a uns ciclistes que també poden participar amb una mountainbike convencional.

Locals mítics de la zona com el Rustik Empordà o l'Aeroclub acolliran dos dels avituallaments per fer d'aquesta Adventure una prova més especial. Tant l'arribada com la sortida del recorregut, i de tots els itineraris de Sa Costa Brava, tindrà lloc a l'estenedor de xarxes de Palamós al costat del port i el barri antic del municipi. En aquest indret màgic bategarà el cor d'un dels festivals de la bicicleta de l'any.

Més informació