Ramona Gabriel i Guillem Muñoz, nous campions catalans de BTT Ultramarató a la Granadella

05/06/2021
BTT

Ramona Gabriel i Guillem Muñoz, nous campions catalans de BTT Ultramarató a la Granadella

La lleidatana Ramona Gabriel (Mig Segre CC) i el manresà Guillem Muñoz (Tomás Belles by Kalas) s'han proclamat avui nous campions de Catalunya de BTT Ultramarató després de vèncer la Garrigues Bike BTT Ultramarató, amb sortida i arribada a la Granadella (Les Garrigues, Lleida), i que sota un recorregut exigent de 139kms i 2.800m D+ per la comarca de les Garrigues, ha posat a prova els ciclistes de BTT de llarga distància.

Els constants puja i baixa, els trams de corriol combinats amb pistes ràpides, rampes exigents i el paisatge típic de les Garrigues han estat dels ingredients del Campionat de Catalunya BTT Ultramarató 2021, que ha reunit fins a 166 ciclistes a la categoria competitiva de la prova en un dia meteorològicament perfecte per la BTT, amb no massa calor i cel mig ennuvolat. La cursa, que s'ha iniciat amb una sortida única però endreçada per categories, ha estat molt ràpida des del primer minut. Primer per guanyar una bona posició per entrar el primer tram de corriols (km 4), i després perquè el recorregut era propici per un ritme de cursa alt. De seguida s'ha format un grup amb 8 ciclistes al capdavant amb Roberto Bou i Guillem Muñoz (Tomás Belles by Kalas), Sergio Gutiérrez (BIking Point), el vencedor de la GarriguesBike 2019 Albert Masana (Controlpack Badia), el campió europeu XCUm Llibert Mill (Odena EC), Oriol Colomé (Edibikes), Christian Cruz (MesBike & Fes-Tuga) i el ciclista de la Rioja Andrés Gracia Montes (CC Riojano). Aquests vuit ciclistes han cobert els primers 50 kms pràcticament agrupats, fins que camí de l'Albagés (km 75) els dos ciclistes del Tomás Bellés Bou i Muñoz s'han escapat i han passat amb uns segons d'avantatge sobre un quartet perseguidor format per Colomé, Garcia, Masana i Gutiérrez. Aquesta situació s'ha mantingut fins una mica més enllà del km 100, amb els dos ciclistes en cap de cursa, però per darrera Adrian Garcia deixava els seus companys, Colomé el seguia, i Gutierrez i Masana semblaven acusar l'esforç. Guillem Muñoz entrava a l'arribada de la mà del seu company Roberto Bou però just al seu davant, proclamant-se així nou campio de Catalunya BTT XCUm. Per darrera, Colomé feia valer la seva experiència per sobrepassar Adrian Garxia i aconseguir el tercer lloc scrtax i el 1º M40, i un gran Llibert Mill feia un darrer terç de cursa de menys a més i retallant distàncies, aprofitava les darreres pujades dures per arribar 5è a l'arribada de la Granadella. Entre les fèmines, si bé durant els primers kilòmetres tant Ramona Gabriel (Mig Segre CC), com Marta Tora (Kenda Biciocasión Bcn) i Silvia Roura (Tomás Belles by Kalas) s'han mantingut agrupades, ha estat camí de Bellaguarda quan Gabriel i Torà s'han destacat al capdavant i han fet pràcticament juntes la totalitat de la prova. De fet, no ha estat fins al darrer kilòmetre i tot entrant a la Granadella quan la vigent campiona europea d'XCUm Ramona Gabriel ha pogut distanciar uns metres a la jove barcelonina, proclamant-se campiona de Catalunya amb només  7" sobre Tora. Sílvia Roura ha pogut mantenir el tercer lloc del podium, si bé a força més distància de les dues primeres a meta.

A més de la cursa competitiva, s'han aplegat uns 220 ciclistes més entre els dos circuits d'oci plantejats per la organització (90 i 55km), a càrrec del CE Castelldans i el CE Garrigues Altes, que recorrien també la comarca de les Garrigues.

Els podis dels campionats de Catalunya BTT Ultramarató 2021 per categories han estat els següents:

Elit masculí
1º Guillem Muñoz (Tomás Belles by Kalas)
2º Roberto Bou (Tomás Belles by Kalas)
3º Llibert Mill (Odena EC)

Elit fèmines
1ª Ramona Gabriel (Mig Segre CC)
2ª Marta Tora (Kenda Biciocasión Bcn)
3ª Silvia Roura (Tomás Belles by Kalas) 

Màster 30
1º Bernat Cañellas (Odena EC)
2º Joel Robles (Independent)
3º Martí Casafont (Cycling No Limit Cardedeu)

Màster 40
1º Oriol Colomé (Edibikes CC)
2º Jordi Garrido (Team Nou Espai)
3º Jordi Gràcia (RumbleBikes CC)

Màster 50+
1º Francisco Javier Salamero (Biking Point)
2º Àngel Marco (Cyclocat CC)
3º Armando Vidal (Dialtamar CC)

[Foto crèdits: Gabri Amorós @gabriphotosport]