Roses acull dissabte la darrera cita de la Lliga de Resistència BTT Girona amb la Cronoxtrem

06/09/2022
BTT

Roses acull dissabte la darrera cita de la Lliga de Resistència BTT Girona amb la Cronoxtrem

Aquest pròxim dissabte 10 de setembre es disputarà a Roses (l'Alt Empordà) la tercera i última prova de la Lliga de Resistència BTT Girona 2022.  El Club Ciclista Roses organitza la 3ª edició de la CronoXtrem BTT Roses, on a més s'entregaran els premis finals de la Lliga de Resistència BTT gironina que ha nascut aquest estiu en les seves diferents categories

Es tracta d'una cursa de resistència de 3 hores de BTT a on es van fent voltes a un circuit de muntanya d'uns 5 quilòmetres i 180 metres de desnivell positius. La prova consisteix en fer el major número de voltes al circuit preparat pels organitzadors. Els temps seran controlats per xip i la cursa es donarà per finalitzada quan s’acompleixin les 3h i el primer corredor passi la línia d’arribada. La resta de corredors hauran de finalitzar la cursa a mesura que vagin passant per l’arribada.

Com és habitual en les proves del format, les inscripcions es poden fer en modalitat: Individual (M/F) (a partir de categoria Júnior), en equips de 2 (parelles) (M/F) (a partir de categoria Cadet) o en equips de 3 corredors (M/F) (a partir de categoria Infantil). També es farà un reconeixement a la Volta Ràpida a nivell Individual i per Equips. En el cas d’empat a temps, el criteri seria la segona Volta Ràpida marcada per l’equip o el corredor.

L’objectiu del campionat és una variant del BTT, en un ambient distès però sense perdre el punt de competició, i en què puguin crear-se equips entre amics, parelles, família,.. i passar-ho bé entre tots. Alguns punts que fan referència al reglament de les proves són:

  • Els corredors individuals tindran un carril habilitat específicament per ells que no podrà ser emprat pels corredors dels equips quan facin el canvi. Els corredors dels equips poden realitzar les voltes que considerin de forma seguida, i en cas de canvi hauran d’utilitzar el carril específic destinat als canvis d’equips. Per tal de que els equips tinguin dret a puntuació cal que els integrants facin un mínim de voltes al circuit cadascun. En cas contrari quedaran desqualificats. 
  • En el cas dels Equips de 2 (parelles) o Equips de 3 corredors es podrà substituir un dels integrants  a cada cursa per un corredor suplent, en el cas que un d’ells no pugui participar a la següent cursa (lesió, absència...). D’aquesta manera es podrà seguir optant a la General Final, sense quedar exclosos. Només un corredor suplent serà acceptat per equip.
  • Les sortides seran a l’estil “Le Mans”: una persona de l’equip subjecta la bici mentre l’altre participant corre a peu una breu distància abans de muntar i sortir corrents.
  • L’ordre de sortida serà per rigorós ordre d’inscripció.
  • Cada equip / participant disposarà d’un box que s’assignarà per ordre d’inscripció. Els dorsals seguiran el mateix criteri, i a cada cursa s’entregaran de nou.
  • Els relleus s’han de fer a la recta de meta / boxes. El canvi de corredor es farà amb els peus a terra, MAI en marxa, i s’haurà d’entregar al company un testimoni. Si no es respecta la norma es penalitzarà amb una volta.

Esperem que sigui una festa i que tothom en pugui gaudir!