Roura i Guerra s'imposen a la marató de Mediona

10/02/2019
BTT

Roura i Guerra s'imposen a la marató de Mediona

Sílvia Roura (Esteve GE) i Francesc Guerra (Buff-Scott MTB Team) s'han imposat en la primera prova de la Scott Marathon Cup 2019, disputada a Sant Joan de Mediona, on s'han donat cita fins a 650 ciclistes.

En el circuit llarg, i després de la primera ascensió, Francesc Guerra i Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Team) han començat a distanciar-se de la resta de ciclistes, i no ha estat fins a la segona meitat del recorregut que el biker del Buff Scott s'ha escapat en solitari per acabar imposant-se a meta amb un gran temps de 2:28:36. El bolivià afincat a Catalunya ha entrar en 2a posició a més de 3', mentre que en tercer lloc scratx entrava Jorge Sanchez (Fes Bici 3.0) a més de 8'.

La cursa femenina se l'ha endut la S23 Silvia Roura, que ha lluitat en el grup de capdavanter durant gran part de la cursa i que ha decidit atacar en un corriol final. No obstant això, ha arribat a meta amb problemes tècnics, després de patir una caiguda sent conscient que la seva contrincant, Veerle Cleiren (Solcam Maxled Montbike), estava ben a prop. Les ha acompanyat al podi Janette Solsona (Bici 3.0).

En la resta de categories XCM, també han existit moltes disputes pels llocs d'honor. En S23, Gerard Blanch (CC Vilajuïga) s'ha endut la victòria. En M30, Josep Enric Farriol (73 TEM XX). En M40, Jordi Garrido (Team Nou Espai). En M50, Joan Mas (CC Gerunda). En M60, Josep Palomino (PC Navarcles). En Fèmines M40, Eva Martín (CC Roses) i en fèmines M50-60, Núria Lauco (BH Concept Barcelona).

En la distància curta XCC, en què havien de superar un recorregut de 30 quilòmetres i 1000 m de desnivell, el més ràpid ha estat el S23 Martí Cabanas (Biking Point). En categoria elit ha guanyat Javi Galván (CC Maxi Bike). En Júniors, s'ha imposat Roger Ferrer (73 TEM). En M30, Jordi Martín (FES BICI 3.0). En M40, Marc Martínez (C Sport Specialized). En M50, Aleksey Pertuz (Medina CC). I en M60, Santiago Romans (Biciclinic).
En fèmines, la Berta Bassols (Muntbikes-Hyundai M) ha superat a la Júnior Nerea Marfil (Kross Racing Team Esp). En S23, Lídia Fuentes (T-Bikes-Amunt CC) ha estat la guanyadora. En M30, Mónica Nieto (Biking Point) i, en M40 Carmen Medina (CC Medina).

Següent parada, Cambrils
El proper 24 de març, Cambrils s'estrenarà com a nova seu de la Scott Marathon Cup, en una cursa que formarà part a més de les UCI Marathon Series i l'Open d'Espanya, que atraurà a grans estrelles del panorama internacional i nacional. Una cursa oberta per a corredors amateurs, que gaudiran d'un recorregut que partirà des de la platja i que s'endinsarà a l'interior de les comarques de Tarragona.

[Foto crèdits: Francesc Lladó]