Santa Susanna reprèn la Copa Internacional BTT i Super Massi Cup amb nivell mundial

24/04/2019
BTT

Santa Susanna reprèn la Copa Internacional BTT i Super Massi Cup amb nivell mundial

Aquest diumenge 28 d'abril, el municipi maresmenc de Santa Susanna celebrarà la segona edició de la prova de XCO i ho farà amb més força que mai en el calendari del BTT català, doncs suposarà la quarta cita de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point (Consulta'n el calendari complet) i, a més, enguany fa el salt a la Super Cup Massi, la segona puntuable després de Banyoles, situant-se així en l'elit del XCO internacional gràcies a la seva categoria UCI C1 internacional.

La localitat del litoral barceloní compta amb una ubicació privilegiada, disposant de platja i una excepcional zona de muntanya. Tan increïble és el seu terreny muntanyós que, tot i estar situat a només uns minuts de la mar, el circuit de Santa Susanna va entrar l'any passat en el calendari de la Copa Catalana Internacional BTT passant directament a ser un dels més ben valorats pels participants. Un traçat amb dos enders revirats, dures ascensions i una llarga baixada final que el converteix en un dels traçats més complets del calendari. Dur, divertit i natural, era un circuit amb qualitat per a una prova de caràcter internacional.
 
Aquesta cita serà la 2a puntuable de la potent Super Cup Massi, després de la inaugural a Banyoles. Serà, per tant, el moment de reprendre un campionat que té als bikers més il·lustres del planeta en les seves primeres places. D' Anton Cooper a Victor Koretzky passant per bona part dels millors corredors de XCO del moment. Santa Susanna passarà a comptar amb categoria UCI C1 i obre una intensa època de l'any en què la Super Cup Massi encadenarà 3 proves consecutives amb aquest status. Després Santa Susanna arribaran Barcelona el dissabte 4 de maig, i la Sea Otter Europe de Girona els dies 1 i 2 de juny, totes elles puntuables de categoria C1 que serviran per deixar clara la general de cara al tram final de la temporada.
 
Una general que, a dia d'avui, està completament oberta. Igual que succeeix amb la Copa Catalana Internacional Biking Point on, després de 3 puntuables tot segueix obert en la lluita pel mallot de líder. Gràcies a les seves participacions a Banyoles i Corró d'Amunt, el rus Anton Sintsov (Primaflor-Mondraker-Rotor) ostenta el liderat de la Copa Catalana Internacional, mentre que Anton Cooper (Trek Factory Racing) és el portador del mallot de líder en la Super Cup Massi després de guanyar a Banyoles. Actualment hi ha 5 nacionalitats diferents en el top-10 de la general, el que dóna una visió de l'abast internacional de tots dos campionats. En categoria femenina Magda Duran (Biking Point) ja encapçala la general de la Copa Catalana Internacional Biking Point, mentre que Annie Last (KMC - Ekoi - Orbea) fa el mateix a la Super Cup Massi.
 
L'edició 2018 de la prova de Santa Susanna va tenir com a vencedors a Oliver Avilés i Sandra Santanyes però en aquest 2019 és de preveure que entrin en joc corredors internacionals amb la inclusió de la carrera a la Super Cup Massi. El programa de competició tornarà a dividir l'acció en 3 curses separades per a les diferents categories. Caldrà donar-se pressa ja que les inscripcions es tancaran el dimecres 24 d'abril a www.ticketoci.net.