Sara Gay i Dídac Carvacho guanyen a Boí

20/06/2021
BTT

Sara Gay i Dídac Carvacho guanyen a Boí

La Copa Catalana Internacional Biking Point 2021 arribava a la seva avantpenúltima prova a la Vall de Boí, una cita ja clàssica en el calendari, enguany de categoria UCI Class 2, i que ha estat marcada per la pluja i el fang. 

I és que l'ingredient meteorològic ha fet de les seves i ha provocat que les parts més tècniques del recorrgeut fessin treure el millor de sí mateixos a tots els participants, uns 250 que s'han aplegat avui a Barruera.

En la categoria de fèmines, la sòlida líder de la general Meritxell Figueres (MMR Factory Racing) sortia com a principal favorita i, de fet, es destacava des de l'inici fins que una caiguda a la segona volta li ha provocat uns problemes tècnics que li han fet perdre totesles opcions,tot i que ha acabat la cursa després de reparar. Sara Gay (Biking Point) feia una cursa molt sòlida i aconseguia la victòria amb més d'un minut sobre Noemí Moreno (73 Factory Eco) i Laura Terradas (Irontech Tecnic Ambisist). La ciclista catalana remunta una posició a la general amb aquest triomf i retalla diferència amb la líder, classificació que encara lidera Figueras. Sara Méndez (Primaflor Mondraker Xsauce), que ja va vèncer a Cala Ratjada en el seu retorn de la lesió, s'ha imposat entre les júniors i continua liderant la general.

En categoria masculina tot feia preveure un duel entre Bosque (Massi) i Drechou (Scott Creuse Oxygene), però el S23 Dídac Carvacho (Irontech Tecnic Ambisist) s'adaptava molt bé a les exigents condicions del terreny i s'unia al grup de favorits. Després d'un bonic duel en els darrers kms, Carvacho i Bosque s'acabarien jugant la victòria a l'sprint, decantant-se la balança per Carvacho, amb Bosque segon i Drechou tercer. Amb aquest resultat Cristofer Bosque reafirma el seu liderat en la general. Marc Masana (La Torreta Bike) s'imposava a la cursa junior amb molta autoritat i consolida el seu liderat, ja que ni Barber ni Morell eren presents a Boí avui.

Els vencedors/es per categories a Boí han estat:

  • Cadets: Mariona Ratera (Kenda Biciocasión Barcelona) i Adrià Regada (ACA Team)
  • Juniors: Sara Méndez (Primaflor Mondraker Xsauce) i Marc Masana (La Torreta Bike)
  • S23: Lídia Fuentes (Kenda Biciocasión Barcelona) i Dídac Carvacho (Irontech Tecnic Ambisist)
  • Elits: Sara Gay (Biking Point) i Cristofer Bosque (Massi)
  • M30: Alexandra Nezhovorova (Corvi Team) i Arnau Sugrañes (Level Bikes) 
  • M40: Antonio Olivares (Linbikes Lefa Team) i 
  • M50: Francesc Xavier Carnicer (Massi)
  • M60: Josep Palomino (Navarcles Penya Ciclista)
  • Equips: Mondepra Radikalbikes

Classificacions Copa Catalana Internacional Biking Point Vall de Boí

L'estació d'esquí andorrana de Vallnord serà l'escenari de la penúltima prova del calendari, que es reprendrà ja al setembre.

 [Foto crèdits: Francesc Lladó / Ocisport]