Tres títols catalans als Campionats d'Espanya de BTT d'Arguelles

22/07/2019
BTT

Tres títols catalans als Campionats d'Espanya de BTT d'Arguelles

La localitat d’Arguedas (Navarra) era la seu del BTT estatal aquest cap de setmana, amb la disputa d’uns Campionats d’Espanya en les modalitat de cross country (XCO) i eliminator que van deixar tres títols catalans, els de Jofre Cullell com a sub23, l’elit fèmines de Clàudia Galícia i l’eliminator absolut de Magda Duran, a banda de la desqualificació de la selecció catalana quan s’havia tornat a endur la cursa de relleus per equips després d’una remuntada èpica.

I és que els campionats començaven divendres amb la disputa d’un team relay on el combinat català buscava el quinzè títol en la seva trajectòria. La cursa començava truncada només començar amb l’elit Cristofer Bosque, que patia  una avaria que el feia perdre uns dos minuts. Amb tot, la remuntada continuava amb ell mateix, seguidament prenia el relleu Txell Figueras, Roger Ferrer portava el combinat català fins la segons posició i l’impressionant relleu final de Jofre Cullell el feia arribar en solitari. Un esforç en va després que el comitè arbitral decidís desqualificar l’equip català per "assistència mecànica irregular" en l’avaria inicial.

Amb tot, dissabte Jofre Cullell (Megamo) no va abaixar el ritme i va complir els pronòstics per aconseguir el seu segon títol sub23 consecutiu amb una exhibició en solitari, amb el banyolí Josep Duran (BH Templo) acabant amb la medalla de plata a un minut i mig. Entre els seleccionats catalans, es demostrava de nou un gran nivell amb Dídac Carvacho acabant en 4t lloc i Roger Colomina, 6è.

La segona jornada donava un nou títol català a la prova de l’eliminator, on tres catalanes figuraven entre els quatre millors temps els hi donava el pas directe a la final: Magda Duran, competint amb els colors de la selecció catalana, es proclamava campiona d’Espanya, amb Sara Gay (Biking Point) 2a i Mar Soler (Jufré Vic-ETB) acabant en una meritòria 4a posició.

Abans, la matinal havia començat amb les curses màster, on Pau Egeda (Biking Point) aconseguia el bronze màster 40A, Pere Joan Roig (Vila Bike’s) la plata màster 50A i el bronze d’Antonio Gómez (Pedal Club Ciclista) en màster 60. L’endemà, Mar Franco (Martorell Bike Club) es proclamaria també subcampiona en màster 30.

Diumenge arribava la prova júnior, en què el català Roger Ferrer, després de la seva gran actuació en els relleus, era 4t a la prova que dominava Carlos Canal, mentre que Pau Costa era 7è i Martí Cateura 10è. Entre les fèmines, les seleccionades pel combinat català també entraven entre les deu primeres amb Sandra Artigas 6a i Nerea Marfil 8a.

A les categories superiors de la prova femenina era on arribaven els grans resultats de les bikers catalanes, especialment amb Clàudia Galicia (Megamo), repetint triomf de l’any passat, i Txell Figueras, doblet català en fèmines elit en una prova que dominava la sub23 Rocío del Alba. Tant Galicia com Figueras, demostrant la seva enorme progressió en l’últim any natural, van estar tota la cursa juntes jugant-se el títol elit fins que una caiguda a la darrera volta va deixar sense opcions a Figueras.

En el podi sub23 femení, després de la vencedora absoluta, també el completaven dues catalanes amb Blanca Vallès 2a, competint amb els colors de la selecció catalana, ,mentre que Sara Gay (Biking Point) sumava la seva segona medalla del cap de setmana sent 3a.